Hlavní obsah

Poslední Jihlava posiluje, ze Slovenska přišli Bello a Šulek

Jihlava

Vedení Jihlavy se rozhodlo zareagovat na špatný vstup do sezóny angažováním dvou nových fotbalistů. Poslední celek první ligy získal ze Slovenska beninského záložníka Bella Babatoundea a Petera Šulka. Vysočina o tom informovala na svém webu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jihlavy Petr Rada se svým týmem stále čeká na první vítězství.

Článek

Bella přivedl v létě 2006 do Žiliny tehdejší trenér Pavel Vrba. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník se postupem času vypracoval mezi opory týmu. Na podzim 2010 si zahrál i ve skupině Ligy mistrů a Chelsea dokonce dal gól na stadiónu Stamford Bridge. Kariéru šestinásobného beninského reprezentanta loni na podzim přibrzdilo vážné zranění, po kterém se už do "áčka" Žiliny nevrátil.

Šulek přichází z Myjavy, může nastupovat na kraji obrany a zálohy i ve středu hřiště. Pětadvacetiletý levonohý hráč také nastupoval za Banskou Bystrici, Dubnici a Žilinu. Ve slovenské lize odehrál téměř 150 utkání.

O angažmá v Jihlavě také usiluje útočník Christian Irobiso. Jednadvacetiletý Nigerijec s portugalským pasem je na Vysočině na zkoušce.

Jihlava prohrála všech dosavadních pět kol Synot ligy a bez bodu je poslední v tabulce. Svěřenci Petra Rady také minulý týden vypadli v druhém kole domácího poháru po prohře 1:2 s druholigovým Žižkovem.

Reklama

Související témata: