Hlavní obsah

Trenér Brna Kotal nakonec nechal Paška na hřišti, ten se odvděčil vyrovnáním

Brno

Fotbalisté Teplic zůstávají v novém prvoligovém ročníku dál neporaženi, v Brně si ovšem připsali z dosavadních pěti utkání už čtvrtou remízu. Vedení jim získal gólem, jemuž předcházelo postavení mimo hru, záložník Vůch, avšak domácí dokázali ve druhé půli srovnat.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva autor vyrovnávací branky David Pašek z Brna, Jan Malík z Brna a kapitán Brna Pavel Zavadil.

Článek

„Je to obrovská škoda, že jsme o výhru přišli. Chtělo to přidat za stavu 1:0 druhý gól, dvě či tři vyložené šance jsme měli," litoval teplický středopolař Admir Ljevakovič především neproměněných tutovek Kapolonga a Nivalda. Vzápětí se ale kál za to, že před vyrovnávací brankou Zbrojovky prohrál klíčový souboj s brněnským špílmachrem Zavadilem, kterému toho jinak během utkání příliš nedovolil. „V tom momentě jsem propadl a my jsme po Zavadilově akci inkasovali. To je k vzteku. Beru to na sebe, mám na tom, že si nevezeme tři body, značný podíl," přiznal.

Aspoň plichtu Brňanům zařídil střelou zblízka David Pašek, jehož se už trenér Kotal chystal chvíli předtím vystřídat. „To jsem vůbec netušil. Sýkora mi předložil skvělý balón, to jsem musel dát. Za zlepšení po přestávce jsme si aspoň bodík zasloužili. V závěru jsme si vynutili tlak, možná jsme mohli i vyhrát. Remíza je ale asi zasloužená," přemítal.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal vysvětlil, proč se nakonec rozhodl stáhnout ze hry místo Paška Vávru. „Vsadil jsem na Davidův důraz v šestnáctce. Udělal jsem dobře," liboval si. „Jsme v nelehké situaci, chyběli nám klíčoví borci Jugas, Schuster či Markovič. Nerozhodný výsledek tudíž beru," tvrdil Kotal.

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný naopak mínil, že jeho tým dva body ztratil. „Před zápasem bych plichtu asi bral, protože Brno je doma hodně silné. Po něm už ale ne. Vždyť jsme měli střetnutí velmi dobře rozehrané. Za promarněné střelecké příležitosti přišel ovšem bohužel trest, s tím už nic nenadělám," nerad se Ščasný smiřoval s realitou.

Reklama

Související témata: