Hlavní obsah

Klokana Radu dvakrát strčili a byly dvě penalty

Praha

Záložník Bohemians 1905 Jakub Rada byl u obou klíčových okamžiků sobotního zápasu s Hradcem Králové. Klokani se dostali do vedení z penalty po faulu na něho, ale ještě v první půli po jeho ruce v šestnáctce soupeř srovnal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Rada z Bohemians 1905 (vlevo)

Článek

„Penalta na mne byla. Šel jsem do protipohybu hráče a on mě stáhl. Ta druhá byla také. Někdo do mne šikovně strčil, když jsem vyskakoval. Vylétla mi nekoordinovaně ruka a bylo to," litoval Jakub Rada. Mrzelo ho také, že Bohemka ani napotřetí doma nevyhrála. „Začali jsme dobře, ale pak jsme nechali iniciativu soupeři. Po změně stran jsme nevyužili několik šancí. Mohli jsme mít devět bodů a větší klid," konstatoval.

Kouč Roman Pivarník přiznal, že vedení hned na začátku zápasu týmu spíš uškodilo. „Začátek super, ale pak jsme přenechali soupeři střed hřiště a ztratili půl hodinu zápasu. Nakonec jsme inkasovali ze zbytečné penalty. Chtěli jsme vyhrát, ale remíza je spravedlivá. Pro nás je dobré, že jsme se soupeři, kteří jsou kolem nás, uhráli sedm bodů," říkal Pivarník, ale moc spokojenosti v jeho hlase nebylo.

Klokany podržel gólman Milan Švenger. „V každém zápase jsem si zachytal, ale v tomhle toho bylo hodně. Na Slovácku mě podrželi kluci, s Hradcem já pomohl jim. Nejnebezpečnější byla střela Mareše z dálky. Míč mi nečekaně uhnul, byl jsem rád, že jsem ho vyrazil," popsal nejtěžší okamžik zápasu gólman Bohemky.

Dvořáka fanoušci nerozhodili

Bod zachránil Hradci z pokutového kopu útočník Pavel Dvořák, který proměnil penaltu excelentně. „Pískot domácích fanoušků jsem slyšel, ale nerozhodil mě. Kdybych kopal na druhé straně, před jejich kotlem, bylo by to asi těžší," přiznal. „Bod je spravedlivý, ale my jsme měli využít první půle, kdy jsme byli lepší a měli i šance," zalitoval Dvořák.

Také trenér Luboš Prokopec přiznal, že remíza byla spravedlivá. „My jsme přijeli s cílem něco uhrát konečně venku. Trochu nás zmrazil brzy inkasovaný gól, ale pak jsme byli v první půli lepší a ukázali, že si umíme vytvářet šance. Jen ta naše koncovka není dobrá. Po změně stran náš Bohemka zatlačila. Měli jsme štěstí při nastřelené tyči a smůlu při standardce v poslední minutě. Pro mne je pozitivní zjištění, že si v první lize dokážeme vytvářet šance, hrajeme dobře kombinačně, ale naopak negativem je slabá produktivita, na které musíme zapracovat," zdůraznil kouč nováčka z Hradce Králové.

Reklama