Hlavní obsah

Konečně jsem se trefil, liboval si po výhře nad Příbramí záložník Slovácka Kalouda

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka napravili v 6. kole Synot ligy předchozí nezdar v Hradci Králové. Předposlední Příbram rozstříleli před svými fandy 4:1, k vysoké výhře přispěl premiérovými dvěma góly po letním přestupu z Dukly záložník Luboš Kalouda.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost ze čtvrtého gólu Slovácka. Zleva Jaroslav Diviš, Jiří Valenta, střelec gólu Luboš Kalouda, Petr Reinberk a Milan Kerbr.

Článek

„Šance jsem měl i v předchozích duelech s Jihlavou a v Hradci, až proti Příbrami jsem se konečně trefil. Jsem hrozně rád, že jsem splatil trenérovu důvěru a ukázal, že jsem nezapomněl střílet góly," liboval si někdejší vicemistr světa ze šampionátu dvacetiletých.

Za klíčový moment zápasu považoval Kalouda branku na 3:0 na začátku druhé půle. „Díky ní jsme mohli zápas dohrát v klidu. Hosté sice ještě snížili, ale čtvrtým gólem jsme definitivně pohřbili jejich snahu o zdramatizování utkání. Zase jsme si ovšem vybrali slabší pasáž, to by se nám stávat nemělo," našel na střetnutí jediné negativum.

Právě Kaloudovo střelecké probuzení potěšilo trenéra Slovácka Svatopluka Habance. „Druhým velmi příjemným překvapením pro mě byl výkon mladého stopera Břečky, který dostal poprvé příležitost v základu. Reagoval jsem tím na předchozí nepříliš dobré výkony Tomáše Košúta. Břečka si počínal velice slušně, prokázal svoji kvalitu," měl radost Habanec, kterého ovšem mrzelo zranění obránce Kuncla. „Snad bude mít stehenní sval jen natažený, nikoli natržený," doufal.

Trenér Slovácka byl spokojený

Habanec svůj tým pochválil. „Získali jsme tři body, a navíc jsme předvedli velmi solidní hru. S výjimkou několika minut za stavu 3:0, kdy se všichni kluci hnali dopředu, a každý si chtěl dát gól," vyčetl trochu svým hráčům.

Obrovské rozčarování zavládlo po další porážce v příbramském táboře. Středočeské mužstvo stále čeká na premiérový triumf v sezóně. „Chtěli jsme v Hradišti už konečně uspět, ale do zápasu jsme vstoupili neskutečně pasivně a zase se dopouštěli neuvěřitelných chyb v obraně," zlobil se příbramský trenér Petr Čuhel. „Do druhé půle jsme to chtěli změnit, avšak hned po pauze přišla další hrubka. Škoda že po snížení na 1:3 nevyužili svoje střelecké příležitosti Fillo a Švancara, závěr mohl být ještě hodně dramatický. Když ovšem inkasujeme tak laciné góly, těžko jsme mohli myslet na body. Musíme se zlepšit úplně ve všem," plánoval Čuhel před reprezentační pauzou v Synot lize.

Záložník Martin Fillo, autor jediné příbramské branky, si posteskl, že Slovácko výrazně předčilo jeho celek v efektivitě. „Na rozdíl od nás šance proměňovalo. Když po dvaceti minutách prohráváme venku 0:2, je strašně obtížné utkání otáčet. Hraje se na góly, nikoli na krásu. V reprezentační přestávce se asi musíme připravit na pořádný záhul. Pořádně potrénujeme a snad se po ní zvedneme. Není vůbec příjemné zůstávat takhle dlouho bez vítězství," uvědomoval si zklamaný Fillo.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články