Hlavní obsah

Evropu zachránila, teď Sparta potřebuje zabrat i v lize a dohnat Slavii

Tři dny po oslavách je čeká další zkouška. Fotbalisté Sparty ve čtvrtek postoupili přes Zwolle do Evropské ligy, v domácí soutěži ovšem musejí napravit dvě po sobě jdoucí porážky. A v cestě jim zrovna stojí Jablonec, který svými ambicemi a posílením kádru v létě získal po vzoru Realu Madrid přezdívku Galácticos... „Je potřeba to v lize zlomit. Doufám, že postup v poháru by nás měl nakopnout,“ věří brankář David Bičík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují třetí gól v utkání se Zwolle.

Článek
Fotogalerie

Hrozící krizi postupem do Evropské ligy odvrátili. V domácí soutěži však mají co napravovat. Výhrou nad Jabloncem by se sparťané navíc mohli bodově dotáhnout na vedoucí Slavii.

„Proti Zwolle jsme ukázali, že fotbal jsme hrát nezapomněli a jsem hlavně rád, jakým stylem jsme naši černou sérii ukončili. Tlak kvůli výsledkům jsme cítili a byla to velká úleva," popsal trenér Vítězslav Lavička.

„Teď musíme využít každou hodinu k tomu, aby hráči co nejrychleji setřásli únavu z poháru a nabrali co nejvíc sil na zápas proti Jablonci," zavelel hned ve čtvrtek večer.

V pátek Sparta vyfasovala do skupiny Neapol, Young Boys Bern a Strakův Slovan Bratislava, ale to už před sebou měla hlavně Jablonec.

Nechtějí nabrat ještě větší manko

„Třetí ligová porážka nebo ztráta bodů v řadě by byla nepříjemná. Nabrali bychom už větší manko. Takže každopádně chceme vyhrát a zlomit nelichotivou sérii," řekl klubové televizi gólman David Bičík.

„Postup nám přinesl další motivaci, na budoucnost se dívám jen pozitivně. Musíme se soustředit na každý trénink a přenést to na hřiště," přidal se obránce Costa.

Sparta s Jabloncem v posledních deseti ligových zápasech jen jednou prohrála a dvakrát remizovala. Doma mu na Letné podlehla jen jednou, 0:3 v březnu 2007.

„Přes léto prošel velkými změnami, říkají jim Galácticos. Nečeké nás lehký soupeř, ale připravíme se a věřím, že zápas zvládneme. Hráči mají po Zwolle nějaké šrámy, ale kromě Holka by snad měli být všichni k dispozici," avizoval asistent trenéra Zdeněk Svoboda.

Zápas Sparta - Jablonec se hraje dnes od 15:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články