Hlavní obsah

Musíme se naučit také tvořit, nejen hrát na brejky, přiznal kouč Klokanů Pivarník

Po dvou domácích porážkách věřili hráči Bohemians 1905 i jejich kouč Roman Pivarník v první vítězství. Chtěli potvrdit šest bodů, získaných na hřištích soupeřů. Jenže nováček z Hradce Králové si odvezl v sobotu z Ďolíčku bod, z čehož neměl kouč žádnou radost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník

Článek

Znovu jste doma nevyhráli. V čem vidíte důvod?

Vyšel nám vstup do zápasu. Byli jsme aktivní, ujali jsme se z penalty vedení. Bohužel nám to brzké vedení uškodilo, protože jsme pak přenechali iniciativu soupeři. Nedokázali jsme vytvářet tlak na hráče s míčem a ztratili jsme vlastní pasivitou střed hřiště. Škoda také té zbytečné penalty, po níž hosté vyrovnali.

Po změně stran se hra týmu zlepšila, ale gólový efekt to nepřineslo. Proč?

Začali jsme opět dobře, byli jsme aktivní, vytvářeli jsme si šance. Škoda, že jsme je nevyužili. Chybělo přesnější zakončení. Soupeř měl ale také příležitosti. Hodně hrozil ze standardních situací, protože má vysoké hráče. Ty jsme naštěstí přestáli.

Jak velké je zklamání, že stále čekáte na domácí výhru?

Určitě jsme zklamaní. Hráli jsme doma s fantastickou podporou fanoušků. Škoda, že jsme utkání nezvládli výsledkově. Musím ale uznat, že remíza byla spravedlivá. Soupeř byl zejména v první půli hodně aktivní a měl také šance.

Proti Hradci vás podržel Milan Švenger. Byl to jeho nejlepší výkon v Bohemce?

Musím uznat, že měl v první půli jeden vynikající zákrok. Mužstvo podržel i v dalších momentech. Ale nejen Švenger, nýbrž celé mužstvo musí ještě hodně pracovat, abychom se zlepšovali. Chybí mi tam schopnost se v určitých fázích zápasu na hřišti srovnat. Na tom musíme zapracovat.

Čím si vysvětlujete, že Bohemka má doma horší výsledky než venku, což bývalo v minulosti naopak?

Je to dané tím, že jsme měli doma dva těžké soupeře - Spartu a Jablonec. To byli favorité, takže my jako bychom hráli spíš venku. Nám vyhovují brejkové situace, k těm se dostáváme venku, máme na to typy hráčů. To nám vyhovuje. S Hradcem jsme doma hráli do plných, což nám tolik nejde, musíme si poradit s tím, že také musíme tvořit hru. Pracujeme na tom, ale nejde to hned.

Máte sedm bodů, což je solidní, v čem jsou z vašeho pohledu nejcennější?

Mohli jsme jich mít devět... Ale cenné je, že těch sedm bodů jsme uhráli se soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás.

Reklama