Hlavní obsah

Uřízli jsme si ostudu před celou republikou, hořekoval ostravský trenér Bernady

Liberec

Ostravský Baník totálně selhal na libereckém stadiónu U Nisy. „Uřízli jsme si ostudu před celou republikou a určitě se o tom bude ve fotbalovém prostředí dlouho mluvit,“ konstatoval trenér Tomáš Bernady po debaklu 0:6, pro který nenacházel reálné vysvětlení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Tomáš Bernady (vlevo).

Článek

„Jsme zklamaní z výsledku i výkonu a z toho, co jsme celkově předvedli. To nemělo s ligovým utkáním nic společného. Ani s tím, jak má hrát fotbalista v dresu Baníku," vykládal rozčarovaný kouč. „Po výhře na Spartě jsme dostali tvrdý direkt. Možná si ale hráči mysleli, že když uspěli právě na Letné, tak vyhrajeme všude. Takové představy se nemohou nikdy potvrdit," věděl Bernady.

Těžké chvilky prožíval brankář Jan Pavlenka. Trenér ho však z propadáku nevinil. „Pavlenka v tom byl z hlediska likvidování šancí nevinně. Do jaké míry se dalo gólům předejít organizací hry, dirigentskými schopnostmi a činnostmi, to už je druhá věc," rozebíral trenér.

Selhání v Liberci může mít v Ostravě i dozvuky. Jaké? „Na dalekosáhlé rozbory je krátce po zápase brzy. Ale určitě dojde k analýze, aby se na to nezapomnělo. V tabulce jsme si sice moc neublížili, ale v této fázi jde hlavně o získávání bodů, než o průběžné postavení. Každopádně tušíme, že zápas na severu Čech musí být mementem. Takhle se prezentovat nesmíme," uvědomoval si.

Naopak liberecký trenér Samuel Slovák si mohl oddechnout. „První výhru jsme už moc potřebovali. Ani předtím jsme nehráli vysloveně špatně, ale chyběly góly. Věděli jsme, že při proměňování šance přijde i sebedůvěra," těšil se kouč, jenž si vzpomněl, že podobně jasná vítězství zažil se Slovanem Bratislava i ve slovenské lize. „Pár vysokých výsledků tam bylo, ale vždycky s inkasovaným gólem, takže si vážím i vychytané nuly Ondřeje Koláře proti Baníku," dodal Slovák.

V pátek čeká liberecké fotbalisty pohárový duel v Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: