Hlavní obsah

Měl jsem chvílemi pocit, že Plzeň hrála ve dvanácti, řekl dvojsmyslně kouč Dukly

Cítil, že jeho tým sahal v Plzni po bodu, na druhou stranu si kouč Dukly Luboš Kozel uvědomoval vyšší herní kvality Viktorie. „Byli jsme nabuzeni výhrou nad Spartou, věřili jsme, že můžeme uspět i v Plzni. V poločase jsme vedli, přiznávám že i trochu šťastně, neboť Viktoria se dostala dvakrát za naši obranu. Škoda, že jsme příliš brzy po přestávce inkasovali," uvedl Kozel po prohře svého týmu 1:2.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kouč pražské Dukly Luboš Kozel

Článek

Vzápětí se vyjádřil poněkud dvojsmyslně. „Plzeň hrála výborně. Měl jsem až chvílemi pocit, že hraje ve dvanácti, kolik jich na hřišti bylo," řekl. Co tím zamýšlel? Vyzdvihl domácí nebo šlo o ironickou poznámku směrem k rozhodčímu? „Bez komentáře," odpověděl na přímý dotaz Kozel, který pochválil záložníka Jakuba Mareše za gesto fair play.

K němu došlo během prvního poločasu, kdy po souboji s Davidem Limberským signalizoval asistent rozhodčího rohový kop. Mareš však přiznal teč, namísto výhody rohu vykopávala Plzeň od branky. Vysloužil si potlesk vyprodané Doosan Areny včetně kouče Viktorie Miroslava Koubka.

„Vážím si toho. O chvíli později tam ale byla jasná teč domácího Hejdy, on se bohužel nepřiznal, Plzeň hrála dál," poznamenal Kozel. Před lety se ovšem trenér Marko zachoval jinak, když vynadal tehdejšímu záložníku Příbrami Hušbauerovi, který se přiznal k rohu, po němž tým inkasoval. „Já jsem naopak rád, že se naši hráči takto chovají," ujistil Kozel, jehož tým poprvé na podzim padl.

Z Plzně však Pražané odjížděli s hlavami nahoře, i po vyloučení Mareše v 64. minutě, který srazil unikajícího Pilaře, hráli dopředu, snažili se o vyrovnání. „Cením si toho, že i v deseti jsme byli odvážní, nezabalili jsme to."

Reklama

Související témata: