Hlavní obsah

Po Slepičkovi chce Sparta získat i Doška

PRAHA

Jen několik dní poté, co Sparta získala libereckého fotbalistu Miroslava Slepičku, projevil podle informací deníku Právo klub úřadujícího mistra zájem o dalšího útočníka Liberce Libora Doška. Ten by měl být náhradou za Michala Medunu, který přestoupil do tureckého Manisasporu. Zájem Sparty o Doška potvrdil hráčův manažer Ondřej Chovanec.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Libor Došek (uprostřed) ještě v dresu Brna.

Článek

"Je to pravda, hovořil jsem o jeho možném příchodu s panem Peltou. Libor je jedním z vytipovaných hráčů," prozradil Chovanec s tím, že o Doška je rovněž zájem v belgických Antverpách. Na seznamu možných dalších posil Sparty údajně figuruje i útočník Slovácka Zbyněk Pospěch. "O něm s námi zatím nikdo nemluvil. Měl jsem pro něj slušnou nabídku z Malmö, ale ve Slovácku řekli, že ho neuvolní," dodal Chovanec.

V případě, že by dvoumetrový Došek do Sparty přestoupil, byl by již čtvrtým libereckým hráčem, který tam v létě zamíří. Na soustředění do Rakouska s mužstvem včera odcestovali Kisel, Lukáš a Slepička, nejčerstvější posila letenského týmu.

Hovoří se také o tom, že by za Doška mohl na sever Čech jako součást kompenzace přijít ze Sparty Jan Rezek, který byl přeřazen do B-týmu. "Liberec o něj zájem má, v úvahu ale přichází i hostování v Belgii," sdělil Chovanec, jenž zastupuje i Rezka.

Slovan má Holendu, zřejmě odejde Pospíšil

Jednoho útočníka už včera Slovan získal - kmenového hráče Sparty Jana Holendu, naposledy působícího v Drnovicích. Do týmu přišel na dvouleté hostování jako součást přestupu Slepičky a s Libercem včera odcestoval k odvetě 2. kola Intertoto cupu do Tel Avivu. "Už deset dní jsem se připravoval s Jabloncem, ale působení v Liberci je pro mě lákavější," podotkl Holenda, který v uplynulém ligovém ročníku vstřelil pět gólů za Drnovice.

Je pravděpodobné, že Liberec čeká velký třesk. Opustit by ho mohl i další z útočníků Miroslav Pospíšil, autor devíti gólů v minulé sezóně, jehož lanaří bundesligový nováček Duisburg. "Už jsem jednal s trenérem Norbertem Meierem i prezidentem klubu. Zájem mě těší, rád bych si bundesligu zkusil, ale zdaleka to není uzavřené. Bude záležet i na postoji Liberce," řekl Právu Pospíšil, jenž kvůli svalovým potížím nejel s mužstvem do Izraele.

Chvalovský na Kypr

Blšanský gólman Chvalovský míří do kyperského Apollonu Limassol, což Právu potvrdil sportovní ředitel klubu Stanislav Levý: "Aleš už s naším mužstvem netrénuje, zařizuje si potřebné věci k odchodu, který je jistý na 99 procent. Dolaďuje se jen, jestli půjde o přestup nebo hostování." Blšany si vyhlédly případnou náhradu v brankáři Bobokovi z Opavy, který si za "chmelařský" tým zachytal už proti Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: