Hlavní obsah

Nejlepší ligový střelec Škoda má v anketě Hráč měsíce srpna za soupeře Doška a Pilaře

Praha

První vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v sezóně 2014/2015 vzejde z tria Libor Došek (Slovácko), Václav Pilař (Plzeň) a Milan Škoda (Slavia). Rozhodla o tom nově složená komise tvořená zástupci mediálních partnerů Synot ligy a dalších významných redakcí. Osmičlenná skupina vyhodnotila pět odehraných kol v právě skončeném kalendářním měsíci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda se raduje ze své druhé branky proti Liberci.

Článek

Komise ocenila výjimečnou formu slávistického útočníka Škody, jenž v 28 letech prožívá nejpovedenější období ve své ligové kariéře. Během srpna zaznamenal pět branek, celkově se trefil šestkrát a už jen o dva přesné zásahy zaostává za svým dosavadním maximem z ročníku 2010/2011, kdy v dresu Bohemians v 28 startech skóroval osmkrát.

Jen jeden přesný zásah v tabulce střelců na Škodu ztrácí šestatřicetiletý Došek, jenž navazuje na svou nominaci z října loňského roku. V uplynulém měsíci se prosadil v každém domácím utkání. Dohromady dal pět gólů a pokaždé tím pomohl k jednoznačnému vítězství.

Pětadvacetiletému navrátilci do Plzně Pilařovi se daří restartovat slibně rozjetou kariéru, kterou přibrzdila zranění. Ve známém prostředí ve Viktorii se dostává do bývalé formy, přispěl k vedení v ligové tabulce a dokonce si po dvou letech vysloužil opětovnou pozvánku do reprezentace. Nejvíce se zaskvěl v utkání proti Hradci Králové, kde vyrůstal. Povedený výkon korunoval proměněnou penaltou.

Trenéra měsíce bude někdo z trojice Beránek, Habanec a Kozel

Slávistické vzepětí na startu letošního ročníku nejvyšší soutěže dokumentuje i nominace v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) Trenér měsíce za srpen, kde nechybí Miroslav Beránek. Sedmapadesátiletému kouči sešívaných dělají společnost Svatopluk Habanec ze Slovácka a Luboš Kozel z Dukly.

Beránek v duchu motivačního hesla »Vzhůru, Slavie!« dokázal celek z Edenu po šesti odehraných kolech vytáhnout na průběžné druhé místo o bod za vedoucí Plzeň, kterou jeho svěřenci dokonce ve vzájemném duelu porazili. Přitom na jaře se sotva zachránili.

Také další pražský celek Dukla pod Kozlovou taktovkou uhrál během srpna navzdory těžkému vylosování několik senzačních výsledků. Třikrát obral o body pohárové zástupce: zvítězil na hřišti Mladé Boleslavi, remizoval v Liberci a poprvé v historii samostatné české ligy skolil po nejlepším letošním výkonu i mistrovskou Spartu. Vyrovnanou partii sehrál také v Plzni, kde dokonce vedl. Nakonec tam utrpěl vůbec první porážku v celé sezoně. Dukla má společně se Spartou nejlepší obranu v lize a do konce podzimu ji čekají vesměs papírově lehčí soupeři, takže se v tabulce ještě může posunout dopředu.

Habancovo Slovácko drtí své soupeře zejména v domácím prostředí, kde ve třech srpnových vystoupeních nasázelo deset branek. Navíc přivezlo cenný bod z horké půdy posíleného Jablonce a reprezentační přestávku stráví na průběžném čtvrtém místě s minimální ztrátou na čelo tabulky.

Počínaje dneškem mohou z trojice kandidátů vybírat fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na webové stránce www.synotliga.cz v sekci Fanzóna (http://www.synotliga.cz/hrac-a-trener-mesice.html) rozhodnou o Hráči a Trenérovi měsíce srpna. Hlasování potrvá do čtvrtka 4. září a poté bude oznámen vítěz.

Reklama