Hlavní obsah

Salami s Kapolongem odvedli v útoku dobrou práci, těšilo teplického trenéra Ščasného

Teplice

Tepličtí fotbalisté jako jediní v probíhajícím ročníku Synot ligy ještě neprohráli. S deseti body se drží na pátém místě tabulky, čímž potvrzují předsezónní ambice. „Ale máme kromě dvou vítězství čtyři remízy, takže nejsme úplně nahoře,“ konstatoval trenér Zdeněk Ščasný po výhře 4:0 nad Českými Budějovicemi. Těšilo ho, že jeho tým i bez dvou stabilních hráčů nepřipustil proti Jihočechům překvapení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický Ulrich Kapolongo (vlevo) v souboji o míč s českobudějovickým Pavlem Novákem.

Článek

„Po dlouhé době jsme postrádali Litsingiho, který byl povolán do reprezentace Konga k jejich důležitým zápasům. A mladík Takács je zase s českou „devatenáctkou" ve Skotsku," upřesnil kouč absence záložníků. „Hlavně neúčast Litsingiho byla ztrátou, protože dovede přejít přes soupeřovy hráče a vytvářet volné prostory pro spoluhráče. Tahle přednost nám chyběla, ale zvládli jsme to nakonec i bez něj, takže musím být spokojen především s vítězstvím," rozebíral Ščasný.

V útoku Teplice disponovaly nezvyklou dvojicí Salami - Kapolongo. Prvně jmenovaný byl nedávno na odchodu z klubu, ale nakonec zůstal a dočkal se i nečekaného zařazení do základní sestavy. „Salami dobře bojoval, bylo tam nasazení a navíc vstřelil důležitý první gól, což je pro něj bonus navíc. A Kapolongo také odvedl mnoho práce. Umí podržet míč a nejlepší akci předvedl těsně před střídáním, kdy už měl trochu zdravotní problémy," pravil trenér na adresu afrických legionářů.

Rozhodnutí přinesla třetí branka

Výsledek 4:0 vyznívá jednoznačně. „Jenže kdyby za stavu 1:0 hosté vyrovnali, mohlo to být i pro nás dramatičtější. Naštěstí jsme dali na 2:0 a druhá půle už byla klidnější. Po třetí brance přišlo definitivní rozhodnutí," shrnul teplický trenér.

Budějovický kouč Luboš Urban litoval vysoké porážky. „Vycházíme z toho, na co máme, a na co ne. Vytvořili jsme si šance jako hrom, ale naivitou a nefotbalovostí jsme je zahodili. Z toho musí být gól. Zápas by asi nabral jiné rozměry, ale nechali jsme si dát v nastavení první půle druhou branku. Největší rozdíl byl v efektivitě," zmiňoval klíčové momenty utkání.

Byl to už druhý výsledkový propadák Jihočechů v sezóně. „Po debaklu od Plzně jsem řekl, že pravděpodobně ještě nějaký příděl dostaneme, což se potvrdilo. Vím, jak se mužstvo chová v krizových situacích," prohlásil Urban, který už přemýšlí o příštím zápase. „Nejprve máme pohár a pak ligový duel se Slováckem. Musíme se z teplického selhání poučit a soustředit se na svoji hru," dodal budějovický trenér.

Reklama

Související témata: