Hlavní obsah

Slovácko získalo na hostování útočníka Dočekala z Gliwic

Aktualizováno

Fotbalové Slovácko získalo útočníka Tomáše Dočekala na hostování do konce roku z polského Piastu Gliwice. Klub z Uherského Hradiště také prodloužil smlouvu se záložníkem Jiřím Valentou do 30. června 2016.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Valenta ze Slovácka (vlevo) uniká Tomáši Markovi z Jihlavy.

Článek

Dočekal přišel do Gliwic na začátku roku 2012 z Viktorie Žižkov, poslední půlrok strávil na hostování v druholigovém polském celku Tychy. Ve Slovácku podstoupil pětadvacetiletý vysoký útočník krátkou zkoušku.

"V první řadě je to pro mě škola, kdy mám možnost se něco přiučit od velezkušeného Libora Doška. Beru to jako šanci hrát českou ligu, což by pro mě byla premiéra. Zároveň chci všechny přesvědčit o svých kvalitách a budu doufat, že v zimě se mé hostování změní v přestup," řekl na webu Slovácka Dočekal.

Šestadvacetiletý Valenta do aktuálně čtvrtého celku tabulky přestoupil před dvěma lety z Jablonce. Odchovanec pražské Slavie zatím v české nejvyšší soutěži nasbíral 166 startů a vstřelil 20 branek. V této sezoně nastoupil ve všech šesti ligových zápasech v základní sestavě Slovácka.

"Ačkoliv v průběhu léta byl o služby Jirky Valenty zájem z předních českých klubů, vzájemně jsme se shodli, že by bylo škoda nedokončit slibně rozdělanou práci na Slovácku," uvedl sportovní ředitel Vladimír Krejčí.

Reklama

Související témata: