Hlavní obsah

Navázat na pana Hrdličku bude náročné, uvědomuje si nový teplický ředitel Petr Hynek

Teplice
Aktualizováno

Přesně po měsíci od šokujícího úmrtí ředitele FK Teplice Františka Hrdličky představil severočeský fotbalový klub nového muže v této funkci. Stal se jím ing. Petr Hynek, dosavadní člen dozorčí rady.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost fotbalistů Teplice, ilustrační foto

Článek

„Fotbalu fandím odmalička. Je to můj nejoblíbenější sport, i když jsem v něm ničeho nedosáhl. Vím, že bude náročné navázat na pana Hrdličku a jeho mnohaleté zkušenosti. Máme nějakou vizi a budu se snažit, abychom ji naplnili," svěřil se nový šéf.

„Je důležité táhnout za jeden provaz. Na všech pozicích v klubu jsou lidé, kteří vědí, co mají dělat," podotkl Hynek. Chemický inženýr je absolventem VŠCHT v Praze a ve sklářské firmě AGC, která je vlastníkem klubu, má na starosti speciální projekty v oblasti stavebního skla.

„Jelikož jsem z Teplic, znám dobře historii fotbalového klubu. V mládí jsem byl i vlajkonošem a vzpomínám si třeba na kvalifikaci o postup do první ligy v roce 1980. Nebo na druholigová derby v Ústí nad Labem. Z hráčů jsem nejvíc uznával Jardu Melichara, který v Teplicích prožil celou kariéru," zalovil v paměti nový ředitel, jehož oba synové se rovněž věnují fotbalu.

Po sportovní i obchodní stránce vše funguje

„Starší syn kope I. A třídu za FK Brná u Ústí nad Labem, mladší je v současné juniorce Teplic," prozradil šéf, který se o zvolení do nové funkce dozvěděl ve středu v poledne. „Částečně mě to překvapilo. Ale bavili jsme se na představenstvu i dozorčí radě a probíraly se různé varianty. Nedá se říci, že bych po tom hned skočil," usmál se Hynek.

Klub je podle něj finančně zajištěný. „Po sportovní i obchodní stránce všechno funguje, ale potřebuji čas na seznámení s řadou věcí, protože fotbal je svým způsobem specifický a odlišný," meditoval manažer, který se hodlá hodně zajímat i o dění v kabině A-mužstva.

„Samozřejmě je tam prioritní role a působení trenéra, ale rád bych se také osobně setkal s hráči. Sleduji je z tribuny každých čtrnáct dní při domácích zápasech a vím, kdo oni jsou," nastínil svoje záměry do nejbližší budoucnosti.

Předseda představenstva klubu ing. Pavel Šedlbauer se rovněž vyjádřil k vynucené manažerské změně: „Nejsem zrovna rád, že jsme se se zástupci médií sešli znovu nedlouho po startu ligy na neplánové tiskovce, ale bohužel nás k tomu donutily smutné okolnosti. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Po odchodu pana Hrdličky jsme prožili složité období. Ale klub se s tím vypořádal důstojně. Nový ředitel nastupuje v dobré startovací pozici i díky aktuálnímu pátému místu našeho týmu v ligové tabulce."

Reklama

Související témata: