Hlavní obsah

Cestu Sparty do finále turnaje ve Schrunsu režíroval Slepička

PRAHA

Fotbalistům Sparty se vstup do letní přípravy vydařil. V prvním utkání po zisku mistrovského titulu se čtyřmi novými posilami v sestavě v pátek porazili v semifinále turnaje o Zlatý klíč Montafonu v Rakousku kostarický klub Deportivo Saprissa 3:1 a v sobotu je čeká finále proti vítězi duelu mezi Herthou Berlín a FC Thun.

Článek

Dvěma góly se ve Spartě uvedl Miroslav Slepička, který přišel ve čtvrtek z Liberce.

Aktuálního vítěze Poháru mistrů CONCACAF pro kluby Střední a Severní Ameriky vedl jako trenér dobře známý bývalý kostarický reprezentant Hernán Medford, který se tak po letech potkal s Janem Stejskalem. Proti současnému kouči gólmanů Sparty nastoupil v osmifinále mistrovství světa před patnácti lety.

Ani Medfordovy rady ale týmu, oslabenému o několik reprezentantů startujících na Zlatém poháru v USA, k úspěchu nepomohly.

Sparťané byli výrazně aktivnější

Sparťané ovládli hru už během prvního poločasu a byli výraznější aktivnější. Do vedení šli po přesné trefě Sivoka hrajícího premiérově s kapitánskou páskou.

Po přestávce sice Kostaričané výrazně přidali v ofenzivě, ale sparťanské kombinace začínající u Zelenky je přiváděly k zoufalství. Poprvé je nachytal špílmachr v 58. minutě, kdy po Slepičkově dorážce selhal gólman. Akce po ose Zelenka-Jun-Slepička v 72. minutě soupeřovu obranu definitivně rozleptala a liberecká akvizice došla s míčem až do sítě.

Ani Gomézova trefa v závěru už nemohla na postupu sparťanů nic změnit. Na hřiště se v závěru dostal premiérově i devatenáctiletý Ondřej Honka.

Sparťané zápas zvládli výtečně

Sparťané zápas zvládli výtečně, po delším čase se na jejich hru dobře koukalo a sklidili potlesk fanoušků Herthy a Thunu, kteří měli v hledišti převahu. Trenér Jaroslav Hřebík mohl být po zápase navýsost spokojen. "Bylo to až nebezpečně kvalitní utkání z naší strany. Až na trestný kop, z něhož soupeř vstřelil jediný gól, neměl jedinou šanci," liboval si kouč, kterému musela lahodit především souhra Zelenky, Juna a Slepičky. "Dokáží si vyhovět, máme z toho radost," řekl kouč.

Slepička naplnil přání z rozhovoru pro ČTK před zahájením turnaje. Chytil se střelecky, což je pro útočníka vždy důležité. "Tak jsem si to představoval, ale důležitější než výsledek bylo dění na hřišti. Měl jsem ze souhry se spoluhráči radost, dokázali jsme si vyhovět. Možná, že je znát, že jsme s Tomášem Junem už něco odehráli. Lukáš Zelenka nám připravoval šance jak na běžícím pásu," usmíval se Slepička po utkání.

Sparta Praha - Deportivo Saprissa 3:1 (1:0)
Branky: 58. a 72. Slepička, 20. Sivok - 79. Goméz. ŽK: Pospěch - Goméz, Drummond. Diváci: 300.
Sestava Sparty: Grigar - Pospěch, Petráš, Lukáš, Kadlec (83. Čech) - Kisel, Zelenka (78. Hašek), Sivok, Matušovič (76. Pergl) - Slepička (88. Honka), Jun.

Reklama

Související témata: