Hlavní obsah

Mladík Kolář se prosazuje v liberecké brance. Doufám, že v ní vydržím co nejdéle, přeje si

Liberec

Stále výraznější pozici v brance Slovanu Liberec si upevňuje teprve 19letý fotbalový gólman Ondřej Kolář. Nastoupil už do čtyř prvoligových zápasů a ještě nepoznal porážku. Po třech remízách se radoval z prvního vítězství nad Baníkem Ostrava, takže jeho úspěšnost má vzestupnou tendenci. V Liberci si od něj slibují, že by se postupně mohl stát stabilní týmovou jedničkou mezi tyčemi.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Liberecký brankář Ondřej Kolář zasahuje v utkání proti Teplicím.

Článek

Jak vzpomíná na svoji ligovou premiéru? „Bylo to v posledním kole minulého ročníku. Proti Sigmě Olomouc jsem měl štěstí, že se mi povedlo pár zákroků. Řada lidí pak říkala, že jsem Olomouc pomohl poslat dolů z ligy, protože Hanáci opravdu po zmíněném duelu sestoupili. Ale byl to můj první zápas a chtěl jsem se předvést, jak to šlo," vrací se Kolář o pár měsíců zpět.

Naději na stabilní místo v ligovém kádru Slovanu vycítil po letním odchodu Přemysla Kováře do Izraele. Nejprve sice dostával přednost Lukáš Hroššo, ale momentálně chytá Kolář. „Jsem rád, že jsem se i brzy na podzim dostal do brány. Doufám, že v ní vydržím co nejdéle. Doma jsem nastoupil proti Dukle a první venkovní zápas jsem absolvoval v Teplicích. Byla tam dobrá návštěva na krásném stadiónu a škoda jen, že jsme nevyhráli. Měl jsem respekt z teplických ofenzivních hráčů, kteří jsou rychlí a šikovní. Uhráli jsme bod, jeden gól jsem obdržel z penalty," rekapituloval severočeské derby, které skončilo 2:2.

V minulém kole prožil Kolář báječné odpoledne. Z branky přihlížel, jak jeho spoluhráči sázejí do ostravské sítě jeden gól za druhým. „Čekal jsem, že protrhneme střeleckou smůlu. A vyšlo to nad očekávání," radoval se po hladkém vítězství 6:0. „Ani předtím jsme nehráli špatně, ale konečně kluci proměnili šance. I pro mě je to povzbuzení, abych se zbavil případné nervozity a připravoval se na další zápasy," pokýval hlavou Kolář.

Liberečtí fotbalisté mají před sebou již tento pátek pohárové utkání v Ústí nad Labem. A v pondělí 15. září přijde i pro Koláře, pokud nastoupí, asi dosud největší test výkonnosti. Slovan hostí ve šlágru 7. kola Synot ligy vedoucí Viktorii Plzeň.

Jak dopadne zápas 7. kola Synot ligy mezi fotbalisty Liberce a Plzně?
Vyhraje Liberec
47,1 %
Zápas skončí remízou
17 %
Zvítězí Plzeň
35,9 %
Celkem hlasovalo 641 čtenářů.

Reklama

Související témata: