Hlavní obsah

Trenér libereckých brankářů Hauzr byl údajně obviněn z korupce. Nic nevíme, zní ze Slovanu

Praha
Aktualizováno

Další jméno prosáklo na veřejnost v sázkařské aféře, která v minulých měsících zasáhla český a slovenský fotbal. Obviněn z korupce byl podle Hospodářských novin i trenér brankářů Liberce Zbyněk Hauzr. Bývalý gólman měl podle listu ovlivnit tři zápasy, jedním z nich údajně byl loni v srpnu i prvoligový duel s Mladou Boleslaví. Severočeši tehdy prohráli 0:4. Hauzr utkání proseděl mezi náhradníky, góly inkasoval Přemysl Kovář, kterého se však podle Hospodářských novin obvinění netýká.

Foto: Profimedia.cz

Zbyněk Hauzr

Článek

Po delší době se tak objevuje nové jméno spojené s aférou, o níž se začalo psát před rokem. Vedle jednačtyřicetiletého Hauzra bylo obviněno zhruba dvacet osob a mezi vyšetřovanými je například teplický obránce David Jablonský ve spojitosti se zápasy soutěže juniorských týmů. Vinu už přiznal někdejší Hauzrův spoluhráč a slovenský reprezentant Ivan Hodúr.

O vyšetřování zápasu Liberce s Mladou Boleslaví se v médiích již opakovaně spekulovalo. "Zmocnili jsme tehdy našeho právníka, aby se na policii pokusil nahlédnout do spisu, ale nepustili nás do něj, takže nic nevíme. Žádný náš hráč ani zaměstnanec nám nesdělil, že by mu policie předala nějaké obvinění," citovaly Hospodářské noviny ředitele Slovanu Libora Kleibla.

Hauzr prý poté pouze vedení informoval, že začátkem roku byl na policii u výslechu. "Od té doby ho policie nekontaktovala," přidal Liberec v prohlášení, podle kterého se už nebude ke kauze dále vyjadřovat.

Informace nemá ani FAČR. "Fotbalová asociace neobdržela status poškozeného subjektu, takže ani my od policie žádné oficiální zprávy o dalším vyšetřování té aféry nedostáváme," uvedl předseda Miroslav Pelta.

Reklama

Související témata: