Hlavní obsah

Sešívaní posbírali trofeje, v srpnu zazářil útočník Škoda a kouč Beránek

Praha

Start soutěže patřil červenobílým. Milan Škoda se stal třetím slávistickým fotbalistou, který vyhrál anketu Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. Vedoucí muž pořadí střelců Synot ligy napodobil triumfy Martina Latky ze září 2012 a Tomáše Mičoly z května 2013 a ovládl hlasování za srpen. Triumf Slavie pak podtrhl Miroslav Beránek vítězstvím mezi trenéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Miroslav Beránek (vpravo) děkuje fanouškům za podporu po utkání s Plzní.

Článek

Fanoušci poslali Škodovi necelé tři tisícovky hlasů, což osmadvacetiletému útočníkovi stačilo na prvenství před druhým Liborem Doškem ze Slovácka a třetím Václavem Pilařem z Plzně.

Škoda nastřílel během srpna pět branek a pomohl ke třem vítězstvím. Byl i autorem jubilejního 1000. gólu Slavie v samostatné české lize. Celkově se na podzim trefil už šestkrát. Skvělá forma mu vynesla trofej, kterou převzal ve středu ve vršovické Eden Areně.

„Je to ocenění spíš pro celý mančaft, než jen pro mě, protože se nám docela dařilo. Já jsem zúročil úsilí celého týmu a dával góly, za což jsou důležité body, ale kluci mi šance zase připravili. Bez nich bych to nedokázal," řekl kanonýr, který ještě na jaře nastupoval na místě stopera.

Škoda měl v posledním utkání před reprezentační přestávkou zdravotní potíže a ze souboje v Mladé Boleslavi odstoupil předčasně. Rovněž jeho start v páteční předehrávce 7. kola proti Brnu je zatím nejistý.

„Před zápasem v Mladé Boleslavi jsem si zranil podkolenní šlachu. Při rozcvičce se můj stav ještě zhoršil, ale zkusil jsem to. Po dvaceti minutách jsem viděl, že to nepůjde a musel jsem střídat. Během reprezentační přestávky jsem se vyléčil, jenže zase se ozvala achillovka, takže nevím, jestli budu v pátek k dispozici," řekl vítěz ankety.

Hráč měsíce:
1. Milan Škoda (Slavia) 2876 hlasů,
2. Libor Došek (Slovácko) 2364,
3. Václav Pilař (Plzeň) 2255.
Trenér měsíce:
1. Miroslav Beránek (Slavia) 2959,
2. Svatopluk Habanec (Slovácko) 2346,
3. Luboš Kozel (Dukla) 2169.

Beránek se stal Trenérem měsíce

Tak jako v historicky prvním kole ankety slaví pražská Slavia triumf na celé čáře. Tehdy v září 2012 se z trofejí radovali obránce Martin Latka a kouč Petr Rada. Téměř přesně po dvou letech na ně společně s útočníkem Škodou navázal i trenér Miroslav Beránek, jenž dostal za srpen od fanoušků téměř 3000 hlasů a naprosto bezpečně vyhrál před Svatoplukem Habancem ze Slovácka. Na třetím místě skončil v trenérské kategorii Luboš Kozel z Dukly.

Slavia v průběhu uplynulého kalendářního měsíce porazila Ostravu, Liberec a především vicemistra z Plzně a v tabulce se usadila na druhém místě s jednobodovou ztrátou na první příčku. Sedmapadesátiletý Beránek se za raketový start dočkal odměny v podobě zbrusu nové trofeje, kterou mu na středečním ceremoniálu v Praze předal Daniel Hajný z LFA.

„Moc mě to těší. Velký dík patří fanouškům, kteří mi poslali svoje hlasy. Jsem rád, že tak jako přesvědčujeme k naší společné cestě hráče, se nám podařilo zmobilizovat i právě slávistické příznivce," uvedl kouč, jemuž návrat do klubu zatím dokonale vychází. Daří se celému mužstvu i jednotlivcům, o čemž svědčí Škodovo prvenství mezi hráči. „Milan to bude muset dorovnat spoluhráčům a já zase realizačnímu týmu, protože je to i jejich zásluha," dodal Beránek.

Reklama

Související témata: