Hlavní obsah

Plzeň odstartovala dostavbu jižní tribuny fotbalového stadiónu

Plzeň zahájila dostavbu jižní tribuny fotbalového stadiónu ve Štruncových sadech. Za 16 miliónů korun tam do konce roku vznikne mimo jiné zázemí pro dvě televizní studia a zvýší se divácká kapacita o 300 míst. Peníze město uvolnilo z přebytku svého hospodaření. Projekty pro stavební povolení si magistrát nechal zpracovat podle aktuálního požadavku UEFA letos na jaře, sdělila ČTK mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová.

Foto: Petr Eret, Právo

Zrekonstruovaný plzeňský stadión

Článek

Část tribuny v jižním bloku se nemohla stavět dřív kvůli původnímu stožáru osvětlení. "Stavbě překážel především mohutný základ stožáru, který se nyní odstraňuje," uvedla Veronika Krupičková z odboru správy infrastruktury města.

Původní stožár se demontoval už loni v létě a nahradily ho dva nové, na likvidaci základu došlo až teď. Poslední část, která tribuně v jižní části chybí, bude téměř shodná s ostatními. Je v ní navrženo také rozšíření stánku občerstvení, vybudování skladu, zázemí a místnosti pro rozvaděče stožáru osvětlení.

Příští rok by mělo město dokončit rekonstrukci hlavní tribuny. Je třeba zejména obnovit ochoz směrem k parku, kde je sociální zařízení a stánky s občerstvením, upravit povrch a vyměnit sedačky v horní části. "Tím město završí rozsáhlou rekonstrukci stadionu, započatou v roce 2011 za přibližně 400 miliónů korun," doplnila Kubalová.

Stadion pak doplní ještě dva objekty - rohové věže sever a jih, které podle svého slibu postaví na své náklady Viktoria Plzeň. Už se předělává městem připravená projektová dokumentace, aby odpovídala potřebám klubu.

Reklama

Související témata: