Hlavní obsah

Sparta hrála v Teplicích bez branek a dotáhla se na vedoucí Plzeň

Praha
Aktualizováno

Hned šesti zápasy pokračovalo 7. kolo fotbalové Synot ligy. Sparta remizovala v Teplicích 0:0. Dotáhla se tak sice bodově na vedoucí Plzeň, ta má však pondělní dohrávku v Liberci k dobru. K nejzajímavějším duelům odpolední várky patřilo utkání Baníku s Mladou Boleslaví, v němž Ostrava vyhrála 1:0. Klokani zvítězili v pražském derby na Dukle 1:0. Příbram prohrála 1:4 s Jabloncem, Slovácko remizovalo 2:2 v Budějovicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty v největší šanci utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Příbram nemá bodů na rozdávání, jenže dnes hostila Jablonec, který chce zpátky do pohárové Evropy. A jelikož Středočeši prohráli vysoko 1:4, trenér Čuhel už by se mohl poroučet... Příbram stále čeká v lize na první výhru v sezóně, posledních pět zápasů prohrála. Posledních devět vzájemných zápasů přineslo v průměru 5,1 gólu na utkání. Příbram klesla na poslední příčku tabulky.

Program 7. kola:
Pátek
Slavia - Brno 1:3
Sobota
Příbram - Jablonec 1:4
Branky: 48. Řezníček - 73. Romera, 78. z pen. Jun, 85. Rossi, 88. Kopic
Č. Budějovice - Slovácko 2:2
Branky: 15. Linhart, 26. Vošahlík - 53. Kerbr, 89. Došek
Hradec Králové - Jihlava 0:3
Branky: 31. a 83. Harba, 89. Kukoľ
Dukla - Bohemians 1905 0:1
Branka: 79. Moravec
Ostrava - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 20. Šichor
Teplice - Sparta 0:0
Pondělí
19:00 Liberec - Plzeň

Jihočeši hostili neoblíbeného soupeře - Slovácko s nimi v posledních osmi vzájemných ligových zápasech neprohrálo. Poslední čtyři vzájemné ligové duely v Českých Budějovicích pak skončily remízou, hned tři z toho 0:0. Bilance se potvrdila, domácí sice vedli o dva góly, ale zápas skončil 2:2.

Hradec Králové po dlouhé sérii bez gólu skóroval dvakrát po sobě a v posledních dvou zápasech získal 4 body, navíc postoupil i v poháru. Naopak poslední Jihlava získala v šesti kolech pouze jeden bod. Oba dosavadní souboje v nejvyšší soutěži skončily remízou. Tentokrát však bylo všechno jinak. Vysočina vyhrála 3:0 a opustila poslední místo. Dva góly svému bývalému týmu vstřelil exhradecký Harba.

Juliska byla dějištěm dalšího pražského derby. Dukla zatím v lize prohrála s Bohemians jen jeden ze čtyř zápasů (v květnu v Ďolíčku). Klokani však bilanci zlepšili, Moravcovým gólem ze 79. minuty vyhráli 1:0. Bohemka tak vstřelila gól ve všech sedmi kolech (celkem 10), Dukla dala v ligové sezóně jen 4 branky.

Na Bazaly se vracejí ostravští ultras, kteří domácí zápasy v úvodu sezóny kvůli sporu s vedením klubu bojkotovali. Baník doma pět utkání v řadě neprohrál, v posledních šesti zápasech Ostravy s Mladou Boleslaví padlo 21 branek. Tentokrát stačila na tři body jen jedna, již ve 20. minutě ji vstřelil ostravský Šichor.

Sparta měla na reprezentačních akcích osm hráčů a před čtvrtečním pohárovým duelem v Neapoli ji čekala těžká generálka v Teplicích. Severočeši zůstali po remíze 0:0 i nadále posledním neporaženým celkem v lize (2 výhry, 5 remíz). Domácí byli lepší v prvním poločase, Sparta ve druhém, kdy největší šanci zápasu spálil letenský Krejčí.

Reklama