Hlavní obsah

Kotal našel v Brně nového Pilaře a s nejmenším útokem znesvětil Eden

Praha

Klubové stránky Zbrojovky nadšeně hlásí: Kotalův lazaret znesvětil Eden! Aby ne, když fotbalisté Brna dosáhli v 7. ligovém kole památného vítězství. Do Prahy přijeli bez marodů Košťála, Paška, Mezlíka, Markoviče, Slančíka a Keresteše, přesto poprvé v historii samostatné české soutěže vyhráli na Slavii (3:1). Až na 21. pokus! A s nejmenším a nejmladším útokem v lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Správná dvojka - zleva Stanislav Vávra a Tomáš Brigant oslavují se spoluhráči výhru Brna na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Vpředu Stanislav Vávra doplňovaný po stranách Janem Sýkorou a Tomášem Brigantem. Průměrný věk 20 let, výška kolem 172 centimetrů a váha 68 kilogramů. To byl bizarní útok, který skolil Slavii.

Mladíci v útoku Zbrojovky
Jan Sýkora20 let170 cm60 kg
Tomáš Brigant19 let167 cm67 kg
Stanislav Vávra21 let180 cm78 kg

„Se Standou jsme hráli půl roku v juniorce, rozumíme si. Máme teď nejmenší a nejmladší útok v lize," křenil se Tomáš Brigant po svém ligovém debutu. Úžasném, protože zahrál výtečně a vybojoval penaltu.

„Je to tak. Baník má nejmladší obranu a my zase útok, jdeme tak v jejich stopách," souhlasil Stanislav Vávra, autor dvou gólů.

„Jsem šťastný. Porazili jsme takový tým jako Slavii, která je druhá v tabulce. Po dvaceti marných zápasech poprvé na jejím hřišti - už bylo na čase," zářil Brigant nadšením.

Kouč Zbrojovky si mohl gratulovat, že mu improvizovaná sázka na blechy v útoku vyšla.

„Vzhledem k marodce jsme museli sestavu řešit zařazením mladých a jsem rád, že dokázali svoji kvalitu. Když máte menší útočníky, musí se jim přizpůsobit hra záložníků i obránců. Potřebují dostávat míče do pohybu a ne svádět souboje s urostlými stopery. Věděli jsme o tom předem, dařilo se nám to. A to rozhodlo," liboval si Václav Kotal.

Debutant má napodobit reprezentanta

O výhře rozhodl především Vávra, který dva góly dal a další dva mu ještě sudí neuznal. Zjevením však byl i debutant Brigant.

„Na to, že hrál ligu poprvé, podal velmi dobrý výkon. A to ještě měl šance vstřelit gól. Věděli jsme o jeho kvalitách. Připomíná mi Vaška Pilaře, kterého jsme do sestavy zařadili v Hradci, když začínal. Tomáš také umí obejít soupeře a zakončit. Říkám mu, že mu půjčím nějaká DVD s Pilařem, ať se na ně podívá a napodobí ho," dává Kotal debutantovi za vzor hráče, který šťastnou trefou v nastavení zařídil reprezentaci velkou výhru nad Nizozemskem.

Pro Zbrojovku není triumf na Slavii o nic menší. Tím spíše, že venku vyhrála v lize za poslední dva roky teprve podruhé.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články