Hlavní obsah

Beránek: Bylo by divné dojít během dvou tří měsíců ze samého dna až na samý vrchol

Praha

Fanoušci byli nadšení, jejich mužstvo se během léta změnilo k nepoznání. Vždyť fotbalisté Slavie se na startu ligy vyhoupli až na první příčku. „Třeba pro nás bude těžší druhá půlka podzimu, kdy narazíme na jiný fotbal,“ tlumil euforii trenér Miroslav Beránek po senzační výhře nad Plzní. Na jeho slova došlo hned v dalším domácím zápase. Sešívaní v pátek večer podlehli Brnu 1:3, Zbrojovka vyhrála na jejich hřišti vůbec poprvé v historii samostatné české ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek při utkání s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Kdybyste vyhráli, zase byste se vrátili na první příčku tabulky.

Výsledek je pro nás velmi nepříjemný. Vstoupili jsme přitom do utkání dobře a dali vedoucí gól. Bohužel několik dalších nadějných akcí jsme ve finální fázi nezvládli tak, abychom zvýšili vedení. Před přestávkou jsme podruhé po sobě inkasovali lacině po standardce - stejně jako v Mladé Boleslavi. Po přestávce jsme také měli šancí dost, ale neproměnili žádnou. Naopak druhý inkasovaný gól s námi zacloumal. Ukázali jsme pak ještě hodně snahy, ale víc nahodilosti než kvality. A nakonec jsme dostali i třetí gól.

Po skvělém ligovém startu jste avizoval, že se můžete víc natrápit v další fázi podzimu, až narazíte na jiný fotbal. To pro vás opravdu bylo lepší hrát proti Plzni než proti Brnu...?

Je to možné. Víme, že naše cesta vzhůru nebude přímá, že výpadky přijdou. Měli jsme početnou marodku a přestože většina hráčů nakonec do základu nastoupila, protože chtěli hrát, přece jen bylo znát, že zranění i nemoci nás poznamenaly. Šancí jsme měli možná nejvíc za celý podzim, ale nebyli jsme produktivní. To byl soupeř, proto vyhrál.

Teď přesně nastala situace, kvůli níž jste v úvodu sezóny brzdil euforii, že?

Je to tak. Není asi možné dojít během dvou tří měsíců ze samého dna až na samý vrchol. To by asi bylo divné a nevypovídalo by to o kvalitě Synot ligy. Chceme se poučit, rozebereme to s hráči. Pak i porážka má svůj smysl.

A dál? Teď vás čekají dvě derby, nejdřív na Bohemians, pak doma se Spartou.

Zápas s Brnem si zanalyzujeme, probereme situace. Budeme mít celý týden, abychom se nachystali. Otřepeme se, ale na Bohemku zatím nemyslím. Řekli jsme hráčům, že na naší cestě porážky přijít můžou. Budeme se teď snažit zvednout jim sebevědomí. Abychom tuto ztrátu dohnali třeba už na Bohemce.

V době vašeho největšího tlaku ve druhém poločase musel rozhodčí zápas dvakrát přerušit, protože vaši fanoušci házeli kelímky s pivem a další předměty na brankáře Brna. To vám moc nepomohli...

Velmi mě to mrzí. Bylo to nepříjemné, odpadky na hřiště nepatří. My ztratili na tempu a pomohlo to soupeři, který byl ve vedení.

Reklama

Související témata: