Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 0:1Moravec v závěru zařídil Bohemians výhru v derby na hřišti Dukly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
79. Moravec 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v malém pražském derby na hřišti Dukly 1:0 a venku naplno bodovali ve třetím ze čtyř utkání v sezóně. Zápas sedmého kola na Julisce rozhodl až v 79. minutě Jan Moravec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Moravec z Bohemians 1905 oslavuje gól.

Článek

Bohemians byli v úvodu aktivnější, ale ve finální fázi postrádali přesnost. Ve 14. minutě dostal Bratanovič ideální přihrávku do šestnáctky, ale příliš váhal se zpracováním a obrana ho stačila odzbrojit.

Ani domácí v úvodní pětačtyřicetiminutovce nenabídli divákům zajímavější akci na polovině soupeře a brankáře Švengera prakticky neohrozili.

Druhý poločas ale začala Dukla velkým náporem. Po dvou minutách nejprve z přímého kopu těsně minul Štetina, chvilku po něm chyběly jen centimetry hlavičkujícímu Beauguelovi.

V 51. minutě už musel zasahovat Švenger, když reflexivním zákrokem nohou vyrazil Považancův volej. V ofenzivě ožili i Bohemians, Mosquera se prokličkoval mezi obránci a z dobré pozice poslal míč nad břevno.

Po první půli nečekaně otevřený fotbal pokračoval i v dalších minutách. Domácí Považanec z dálky zamířil vedle, blízko tyče proletěla i dalekonosná střela kapitána klokanů Jindřiška. Chvilku poté Chudý vytěsnil pokus Bratanoviče.

V 79. minutě už se Bohemians po pěkné akci radovali. Rada přistrčil míč Bratanovičovi, který patičkou vysunul Moravce a záložník hostů povedenou ranou propálil Chudého.

V závěru Dukla předvedla velký tlak, ale klokani těsný náskok udrželi a na Julisce zvítězili poprvé v nejvyšší soutěži. Brankář Bohemians Švenger si připsal premiérové čisté konto v ročníku.

7. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 79. Moravec. Rozhodčí: Marek - Peřina, Dobrovolný. ŽK: Štetina (Dukla). Diváci: 4786.
Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon (83. Juroška), Marek Hanousek, Považanec - Berger, Beauguel (76. Krmenčík), Čajič (61. Néstor). Trenér: Kozel.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Moravec, Bratanovič (90. Krch), Mosquera (85. Bartek) - Mikuš (62. Lietava). Trenér: Pivarník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články