Hlavní obsah

Brankář Maier se vrací do Liberce, bude sportovním ředitelem

LIBEREC

Bývalý fotbalový brankář Ladislav Maier, který se po sezóně rozloučil s aktivní kariérou v Rapidu Vídeň, už má definitivně jasno o budoucnosti. Vicemistr Evropy z roku 1996 se vydává na funkcionářskou dráhu a stane se sportovním ředitelem Slovanu Liberec, odkud před sedmi lety zamířil právě do Vídně. Devětatřicetiletý Maier bude ve středu oficiálně představen prvnímu mužstvu Slovanu.

Článek

"Na tu práci se už strašně těším, bude to pro mě úplně něco nového," řekl Maier. "Ale čeká mě spousta práce, s chodem a činností klubu se nejprve musím důkladně seznámit a to zabere nějaký čas. Ale budu mít na starost celý sportovní úsek, od žáčků až po ligové áčko," nastínil náplň své pracovní činnosti Maier, který bude dohlížet také na přestupy týkající se ligového mužstva. Trenéřina jej prý zatím tolik neláká. "Neříkám, že jednou někde trénovat nezačnu. Ale teď mám jiné plány."

Maier měl po ukončení angažmá ve Vídni několik dalších nabídek. Do svých řad jej chtěl například získat ligový nováček z Jihlavy, kde měl Maier pomáhat s přípravou gólmanů a v případě nouze zaskočit i v brance. Populární "Ladi" se ale nakonec rozhodl k návratu do Liberce, kde bydlí.

V Liberci zažil jako hráč krásné časy

"V Jihlavě jsme už byli na spolupráci opravdu dohodnutí, protože jsem chtěl pomoci mému kamarádovi a příteli Zdeňkovi Tulisovi, řediteli klubu," potvrdil Maier. "Ale to ještě nebyla aktuální tahle nabídka z Liberce. Ale pak se mi naskytla tahle možnost a rozhodl jsem se, že do toho půjdu. Ta práce mě láká, navíc v Liberci jsem zažil jako hráč krásné časy," řekl Maier.

Právě ve městě pod Ještědem Maier nastartoval svoji úspěšnou kariéru. Slovanu pomohl v roce 1993 k postupu do nejvyšší soutěže a pak zde odchytal 148 ligových zápasů. Během libereckého angažmá vytvořil i dva dosud platné klubové rekordy, odchytal 104 zápasů bez přerušení a 464 minut neinkasoval branku.

Titul v poslední sezóně v Rapidu

Po pěti úspěšných sezonách, v nichž si výbornými výkony řekl o místo v reprezentaci a v roce 1996 zažil na ME v Anglii cestu až ke stříbrným medailím, zamířil do Rapidu Vídeň a stal se výraznou postavou populárního klubu i rakouské ligy. Při letošním loučení se v Rapidu dočkal i premiérového titulu.

Věhlasný brankář ale gólmanské rukavice ještě do kouta úplně zahodit nehodlá. Chytání jej i v pokročilém věku pořád baví. "Dohodl jsem se v Nové Vsi, vesnici kousek za Libercem. Budu asi chytat za jejich béčko nějakou pralesní ligu, ale asi jen domácí zápasy," líčil Maier s úsměvem.

Je domluvený také s trenéry libereckého třetiligového B-týmu, že si občas půjde zatrénovat s mladými gólmany. "A taky budu chodit s libereckou starou gardou, na tenis nebo fotbálky v hale. Už se na to těším," dodal Maier.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články