Hlavní obsah

První gól jsem dal chráničem, smál se Harba. Popravil Hradec, kde dřív válel

Hradec Králové

Konečně, výhru už jsme potřebovali jako sůl! To byla nejčastější věta hráčů a realizačního tymu Jihlavy po vítězství 3:0 v Hradci Králové. Pro Vysočinu to bylo první vítězství v sezóně, navíc opustila poslední příčku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Haris Harba (ve žlutém) ještě v utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

„Oddechli jsme si moc, šest zápasů bez vítězství bylo hodně, byli jsme už pod psychickým tlakem. Věřím, že jsme to zlomili," řekl hrdina zápasu útočník Haris Harba, autor dvou gólů. Navenek se z nich neradoval, neboť ještě v předminulé sezóně válel za Hradec, ovšem uvnitř ho hřály.

„Bylo divné hrát proti Hradci, kde jsem po příchodu do Česka začínal. Ale to je fotbal, člověk se bije za mužstvo, kde má smlouvu," dodal bosenský útočník, který ani nevěděl, čím vstřelil úvodní gól. „Asi chráničem," podotkl s úsměvem.

Kámen ze srdce spadl i trenéru Vysočiny Petru Radovi. Na jaře jeho tým válel, porážel i favority, získal 22 bodů, jenže od začátku podzimu výsledkově tápal. Do soboty měl na kontě jediný bod a jediný vstřelený gól.

„Dolehlo to na nás, na jaře si hráči věřili, mysleli si, že to půjde dál stejně. Výhra je pro nás nesmírně důležitá, kluci si potřebovali ověřit, že jsou schopní vítězit. V naší situaci to nebylo jednoduché, moc si toho ceníme," pochvaloval si Rada. Jeho svěřenci začali hrát až od 25. minuty, přesto to na Hradec stačilo.

„Naštěstí nás domácí v úvodní fázi utkání nepotrestali. Pak jsme začali víc kombinovat, po jedné rušivé šanci jsme se se štěstím dostali do vedení, které jsme v závěru dvojnásobně potvrdili. Body ale budou mít cenu, pokud zvládneme následující domácí zápas s Příbramí," upozornil Rada.

První gól nás totálně rozhodil, soptil trenér Hradce Prokopec

Zatímco v jihlavské kabině bylo veselo, v té domácí zavládl splín. Hradečtí moc dobře věděli, že propásli velkou šanci odskočit sestupovým příčkám. Vzhledem k porážce Příbrami s Jabloncem by totiž v případě triumfu nad Jihlavou měli na patnácté místo náskok sedmi bodů...

„O to víc nás porážka mrzí. Začali jsme sice dobře, ale pokud nejme schopni vystřelit na branku, nemůžeme vyhrát. První gól, který byl úplně zbytečný, a předcházela mu naše nedisciplinovanost, nás totálně rozhodil," zlobil se hradecký kouč Luboš Prokopec.

Reklama