Hlavní obsah

Po debaklu cítí příbramský kouč Čuhel ohrožení

Příbram

Příbram prohrála ve fotbalové lize podruhé v řadě 1:4 a už pět kol neudělala ani bod. Jako jediná zůstává v soutěži bez vítězství. Po domácím debaklu s Jabloncem cítí i kouč Petr Čuhel, že jeho post na lavičce je v ohrožení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Čuhel.

Článek

„Je to pro nás hodně tvrdá porážka. Věřili jsme, že i proti silnému soupeři můžeme ukončit naši neúspěšnou sérii. V první půli nás podržel brankář Boháč, druhou jsme začali dobře, ale po sérii chyb jsme dostali góly a v deseti po vyloučení Krbečka už jsme neměli šanci na zvrat. Bohužel děláme stále stejné chyby a říct, že nás to mrzí, je málo. Jakmile dostaneme branku, už se nezvedneme. Samozřejmě cítím tlak na svoji osobu a změna může přijít," konstatoval Čuhel. Na dotaz, zda penalta po zákroku Suse na Nováka byla, či ne, odpověděl Čuhel diplomaticky: „Viděl jsem to z dálky, nemohu situaci posoudit. V každém případě šlo o další naši hrubku, která se prostě neměla stát. Ty mě mrzí víc, než samotné góly."

Šéf klubu Jaroslav Starka nechtěl o osudu trenéra hned po zápase rozhodnout. „Nebudu dělat unáhlené závěry. Mám na to sobotní večer a neděli. Všechno si promyslím. V tuto chvíli je jasné, že nějaká změna v kabině může přijít. Trenérovi jsem už dříve řekl, že si musí udělat v kabině pořádek, jinak bude sám ohrožen. To se zatím nestalo. Ale v tuto chvíli žádné konkrétní jméno nějakého trenéra v hlavě nemám," řekl Starka.

Ještě si nesedli

Jablonec sice vysoko vyhrál, ale ke spokojenosti má kouč Jaroslav Šilhavý ještě daleko. „V první půli jsme si vytvořili šance, ale nedali je. To se u nás opakuje pořád. Musíme lépe řešit předfinální a finální fázi a s tím spojené zakončení. Po změně stran jsme brzy inkasovali, ale mužstvo se dokázalo rychle zvednout, pak už jsme proměňovali i šance. Pořád to ale není ono. Pro nás je dobrý každý den, kdy jsme spolu, zlepšujeme se zápas od zápasu, ale nemohu říct, že už jsme si sedli a můžeme být spokojení," pravil zkušený kouč.

Stejného názoru je i kapitán týmu Tomáš Hübschman. „Neproměňujeme šance a dopouštíme se zbytečných chyb. Naštěstí po inkasovaném gólu jsme se rychle zvedli a dokázali zápas nejen otočit, ale nastřílet čtyři góly. Konečně jsme zúročili to, co jsme si připravili. Třeba José Romera měl takových šancí na podzim už několik, ale dal je až dneska. Pořád ale musíme pracovat na kombinaci, aby byla přesnější, a to stejné platí o zakončení. Máme kvalitní tým na to, abychom takovéto zápasy kontrolovali od první do poslední minuty," konstatoval nejzkušenější jablonecký hráč.

Reklama

Související témata: