Hlavní obsah

Moravec: Trenér po nás chtěl víc střel, tak jsem to zkusil

Záložník Bohemians Praha 1905 Jan Moravec v poločasové přestávce malého pražského derby s Duklou od trenéra Romana Pivarníka slyšel, že má se spoluhráči víc střílet. Sedmadvacetiletý záložník si vzal koučova slova na srdce a v 79. minutě na Julisce rozhodl povedenou ranou o vítězství 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Moravec z Bohemians 1905 oslavuje gól.

Článek

"První poločas hrály oba mančafty jenom po vápno, nebyly tam moc střely. V poločase nám trenér říkal, ať víc střílíme. Tak jsem to zkusil a vyšlo to," řekl Moravec po utkání sedmého kola první ligy.

Bohemians potvrdili výbornou venkovní formu a v této ligové sezoně vyhráli ve třetím ze čtyř zápasů. Naopak doma získali ze tří utkání jediný bod. "Nevím, čím to je. Hrajeme stejně venku i doma, ale venku se nám daří," uvedl Moravec.

"My jsme věděli, že Dukla hraje rychlý, kombinační fotbal a my musíme hrát z obranného bloku. Myslím, že jsme na ně byli dobře připravení," doplnil hráč přezdívaný Zipp.

Konečně s čistým kontem

Klokani navíc na sedmý pokus v domácí soutěži udrželi čisté konto. "Také jsme si říkali, že gólů dostáváme poměrně hodně, takže je to pro nás určitě dobře," konstatoval Moravec.

Uznal, že Dukla měla na začátku a na konci druhého poločasu značný tlak. "Když jsme vyšli z kabiny, říkali jsme si, že budeme hrát aktivně. Ale je pravda, že na nás prvních deset minut vlétli. Naštěstí jsme to ustáli. I na konci to bylo těžké, ale jsme rádi, že jsme to udrželi a bojovali jako celý tým," ocenil ofenzivní či krajní záložník.

Nechtěl se příliš vyjadřovat k tomu, že Bohemians dostali ke 30. listopadu výpověď ze svého tradičního stadionu v Ďolíčku a je tak ohrožena budoucnost vršovického klubu. "Myslím si, že se to určitě vyřeší, že to dopadne dobře a Ďolíček zůstane," dodal Moravec.

Reklama