Hlavní obsah

Ještě to není ono, kroutil hlavou kouč Jablonce Šilhavý

Příbram

Během dvaceti minut jablonečtí fotbalisté doslova rozstříleli Příbram. Výhra 4:1 posunula Severočechy do ligové špičky. Kouč Jaroslav Šilhavý ale pořád není úplně spokojený. „Ještě jsme si nesedli, děláme hodně chyb a nezvládáme finální fázi,“ konstatoval po sobotním utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek

Trpěl jste hodně, když váš tým nedával v první půli ani vyložené šance?

Neřekl bych, že jsem trpěl, ale nebylo mi nejlépe. Když jde hráč sám na bránu, měl by proměnit. Jenže ona se projevila naše největší slabina. Kazíme hodně přihrávek v předfinální a finální fázi. Přesto si šance vytváříme, ale neproměňujeme. Navíc děláme dozadu zbytečné chyby. Není jich moc, ale soupeř je trestá. To byl případ vedoucího gólu Příbrami krátce po změně stran.

Nezlobte se, ale jablonecký tým po změně stran a zejména v závěrečné dvacetiminutovce vaše slova vyvrátil. Dal čtyři góly. To je vám málo?

Není a smekám před klukama, že se po inkasované brance rychle zvedli. Je pravda, že po změně stran jsme skutečně zúročili naši převahu a proměňovali to, co jsme v předchozích zápasech zahazovali.

Nejste tedy pořád úplně spokojený?

Získali jsme tři cenné body a vysoko vyhráli. V naší hře byla i spousta dobrých prvků. Po této stránce spokojený jsem, ale pořád vidím hodně nedostatků. Mužstvo si ještě úplně nesedlo.

Pomohla vám v něčem čtrnáctidenní reprezentační pauza?

Pomohla, protože jsme potrénovali a ledacos si vyzkoušeli. Pro nás je důležitý každý den, kdy jsme spolu. V zápase bylo vidět, že se posouváme. Hlavně ve druhé půli při zakončení. Věřím, že to půjde dál dopředu a budeme se zlepšovat v tom, co jsem říkal.

Reklama

Související témata: