Hlavní obsah

Ani Sparta neobrala Teplice o neporazitelnost. Ščasný sérii bez prohry nepřeceňuje

Teplice

Lebedil si, jak skvěle jeho záměr vyšel. A kdyby jeho svěřenci byli jen o trošku přesnější v koncovce, měl by trenér Teplic Zdeněk Ščasný po bitvě se Spartou důvod k radosti dvojnásobný. V sobotním večeru jej po šlágru sedmého dějství nejvyšší fotbalové soutěže nakonec hřál i bod za bezbrankovou remízu. „Byla spravedlivá," tvrdil trenér Severočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Článek
Fotogalerie

Jeho mužstvo do přestávky určovalo ráz zápasu. Bylo mnohem lepší. I díky taktice nachystané mužem, jenž sám v minulosti na Spartě působil.

„Zavřeli jsme Spartě strany, což je strašně důležité. Nepustili jsme ji ke hře po křídlech. A navíc jsme tím i narušovali její rozehrávku. Matějovský ani další záložníci si na stranách nemohli brát balón," potvrzoval Ščasný, že ofenzivním hráčům Litsingimu a Vůchovi nařídil držet na uzdě Krejčího s Dočkalem, což se vyplatilo. „Do přestávky jsme se dostali vlastně jen jednou do problému, když si Dočkal sběhl do středu hřiště. Byli jsme lepší," věděl Ščasný.

„Teplice nás vůbec nenechaly rozehrát. Jejich hodně agresivní styl s jednoduchými míči na hrot nám vůbec neseděl. Důraz domácích hráčů nám dělal problémy," přiznával Vítězslav Lavička, trenér Pražanů.

Musel oželet Hušbauera, Váchu a Holka. Trojici mužů, která pravidelně nastupuje v základní sestavě. „Hušbauera jsme plánovali zapojit až v průběhu utkání. Vácha nestačil doléčit zraněná žebra z reprezentačního utkání proti Nizozemsku. A brali jsme v potaz i nadcházející zápas proti Neapoli v Evropské lize, takže jsme chtěli vyzkoušet různé varianty," nehodlal Lavička spekulovat, jak moc Spartu absence poznamenaly a přispěly k problémům, do nichž se dostala.

Sparťanské zlepšení po přestávce

Po obrátce se však obraz hry změnil. „Sparta potvrdila, že je kombinačně hrozně silná. My jsme nedokázali hrát devadesát minut stylem jako v prvním poločase. Negativně se projevilo, že Nivaldo a Litsingi se po reprezentačních povinnostech připojili k mužstvu až v pátek," posteskl si Ščasný.

Pražané hru zpřesnili, lépe kombinovali a měli několik velkých šancí. „Po přestávce se naše hra zvedla. Měli jsme dostatek příležitostí, abychom zápas rozhodli," věděl Lavička. „Až střídáním jsme hru srovnali," připomínal Ščasný, že nasazením Mahmutoviče a Hoška dokázal narůstající tlak soupeře utlumit. „Bylo mi předem jasné, že jde o tak náročné pojetí, které není možné devadesát minut vydržet. Proto jsem za remízu rád," vysvětloval Ščasný.

Jeho celek udržel ligovou neporazitelnost. Jako jediný v celé soutěži dosud neprohrál. „Kdybychom čtyři zápasy ze sedmi vyhráli, bylo by vše nádherné," pokrčil rameny teplický trenér v připomínce skutečnosti, že jeho mužstvo má na kontě pět remíz.

„Nerozhodný výsledek ze souboje se Spartou je fajn. Když si proberu další remízy, některé byly smolné. Ale jindy jsme zase mohli prohrát. Celkově prostě naši sérii bez prohry nepřeceňuji," říkal Ščasný a doufal, že v dalších kolech budou na kontě jeho výběru místo nerozhodných výsledků naskakovat vítězství.

Reklama

Související témata: