Hlavní obsah

Konečně nám to tam padá, oddechl si jablonecký Hübschman

Příbram

V první půli měl Jablonec v Příbrami několik gólových šancí, ale domácí gólman Boháč jako by měl branku začarovanou. Když Severočeši po přestávce inkasovali, jejich kapitán Tomáš Hübschman „zvedl“ z promočeného trávníku hozenou rukavici a nařídil zvýšit obrátky. Spoluhráči poslechli. Za patnáct minut domácí totálně zničili čtyřmi góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman je nejvýraznější postavou v jabloneckém dresu.

Článek

Vypadalo to, že domácí branka je zakletá a vy odjedete od Litavky bez bodu. Čím to, že jste v první půli zahodili i to, co se snad zahodit ani nedá?

V první půli jsme měli několik šancí, bohužel jsme je neproměnili. To se nám stávalo i v předchozích zápasech. Nedali jsme skutečně branky z pozic, kdy to skoro ani nejde.

Po inkasovaném gólu jste se ale zvedli neuvěřitelně rychle. Musel jste spoluhráče burcovat?

My jsme ve druhé půli hráli stejně. Jenže jsme inkasovali po naší hrubce, což je další problém. Dostáváme laciné góly. Uděláme třeba jen jednu větší chybu za zápas a soupeř ji potrestá.

Ale Řezníčkův gól vás zřejmě rozdráždil. Najednou jste zrychlili, zpřesnili kombinaci a dávali góly...

Nic podstatného se v naší hře nezměnilo. Jen se nám povedlo několik akcí a konečně nám to tam začalo i padat. To, co jsme před tím nedávali, konečně skončilo v bráně. Kdybychom proměnili šance v první půli, zápas by vypadal jinak, ale nakonec jsme se vysoko vyhráli. Moc jsme se na to vítězství ale nadřeli. Jenže mi doplácíme na chyby v kombinaci a míváme v zápasech třeba patnáctiminutové i delší výpadky, v nichž pak inkasujeme. Vytrestalo nás to doma se Slováckem, a v Příbrami jsme také měli v úvodu druhé půle pasáž, kdy jsme nebyli na míči dostatečně dobří. Soupeř to vycítil a vstřelil nám gól. Musíme hrát celý zápas stejně dobře.

Vadil vám hodně hustý déšť a mokrý trávník?

Podmínky byly stejné pro obě mužstva. Občas někdo uklouzl, ale to se stane. Déšť je kolikrát příjemnější než nějaké úmorné vedro.

Dá se říct, že druhá půle už byla podle představ a jste ti správní Galacticos?

To ani zdaleka. Ještě jsme si nesedli, musíme zlepšit a hlavně zpřesnit kombinaci, nedělat vzadu chyby a proměňovat šance. To je ještě hodně práce.

Pomohla vám reprezentační pauza?

Nám pomáhá každý den, kdy jsme spolu a sehráváme se. Samozřejmě zápas je něco jiného než trénink, ale lepšíme se i v zápasech. Věřím, že naše výkony půjdou ještě nahoru.

Kdy tedy budete spokojen?

Až budeme zápasy kontrolovat od první do poslední minuty, nebudeme dělat hloupé chyby, kombinačně přehrajeme soupeře a proměníme víc našich šancí. Abychom tohle zvládli, na to mužstvo kvalitu má, jen potřebuje ještě trochu času.

Zápas v Příbrami hodně oživili střídající hráči...

Od toho jdou na hřiště. My máme většinu postů zdvojenou, na některé pozice jsou i tři varianty a všechny stejně kvalitní. Může naskočit kdokoli z kluků, pro nás je to vždycky oživení. Těm, co naskočí čerství, by se proti unavenějšímu soupeři mělo hrát lépe. Pochopitelně se také chtějí ukázat v tom nejlepším světle a trenérovi tak říct, že patří do základu.

Reklama