Hlavní obsah

Starka hledá kouče. Přijde Chovanec, Petržela, nebo Tobiáš?

Prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka celou neděli usilovně shání nového kouče. V sobotu večer, pár desítek minut po debaklu 1:4 s Jabloncem, odvolal z funkce Petra Čuhela. Jeho židle se zachvěla už po domácí prohře s Bohemians 1905 (2:3) a čtyřgólový výprask na Slovácku ji rozkýval. Po sobotním debaklu pak trenér padl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel fotbalové Příbrami Jaroslav Starka.

Článek

„Důvodem byly pochopitelně neuspokojivé výsledky mužstva. Práce trenéra Čuhela, kterou tu odvedl celkově, si však vážím,“ řekl pro Právo a Sport.cz v sobotu pozdě večer Starka s tím, že v průběhu neděle bude hledat nového kouče. „Zatím jsem opravdu s nikým nejednal. Čekal jsem, jak dopadne sobotní zápas a hlavně, jakou se budeme prezentovat hrou. Bylo to špatné,“ dodal. Čuhel je tak po plzeňském Dušanu Uhrinovi mladším druhým trenérem, který skončil v této sezóně.

Starka má s Čuhelem nadstandardní vztahy. Ty pracovní se ale zhoršily. „Věděl ode mne, v čem vidím problém a co by měl udělat. Náš osobní vztah je přátelský a já nedělám unáhlená rozhodnutí. Věřil jsem, že dojde ke zlepšení. To se nestalo,“ konstatoval Starka. Detaily však prozradit nechtěl. Zdroj jemu blízký naznačil, že Čuhelovi zdůrazňoval, ať si udělá pořádek v kabině. Nelíbily se mu výkony některých hráčů a také některá střídání. Čuhel však měl oponovat tím, že hráče, jimž se nedaří, není lehké nahradit, protože ti další nejsou ještě připravení. U některých starších hráčů pak Čuhel údajně neměl patřičný respekt. To však kouč odmítl.

Čuhel cítil velký tlak

Na tiskové konferenci po utkání s Jabloncem však připustil, že může být odvolán: „Vnímám samozřejmě tlak na svoji osobu, protože jsem za výsledky a hru mužstva odpovědný. Máme na kontě sérii pěti porážek v řadě. Něco se stát musí. I když to hráčům neustále opakuji, dělají stejné chyby. Dali jsme vedoucí gól, ale místo toho, abychom šli herně nahoru, stane se opak. Po inkasovaném gólu pak už nejsme schopni se zvednout.“

Příbram převzal po Františkovi Strakovi v minulé sezóně po 10. kole a v sedmadvaceti zápasech uhrál sedm vítězství, stejný počet remíz a třináct porážek.

Už po zápase na Slovácku se spekulovalo o tom, kdo by mohl Čuhela nahradit. Padala jména Jozefa Chovance, který byl viděn v Příbrami několikrát na fotbale, ale také Vlastimila Petržely, Dušana Uhrina mladšího, Františka Baráta, Jiřího Kotrby i Josefa Pešiceho. Starka odmítl o jménech spekulovat. V neděli však Právu řekl, že nového kouče představí v pondělí dopoledne na tiskové konferenci. „Jméno ale v tuto chvíli neřeknu, protože nejsme definitivně dohodnutí a ke spekulacím se vyjadřovat nebudu,“ konstatoval příbramský boss.

Starkovu klubu blízký zdroj však naznačil, že jeho šéf jednal také s Pavlem Tobiášem, který trénuje mládež v sousedním Spartaku Příbram. Ten prostředí u říčky Litavky dobře zná. Na lavičce tehdejší prvoligové Marily seděl v letech 2004 až 2006. Naposledy trénoval v profesionálním fotbale Dynamo České Budějovice, kde ale skončil na podzim 2009 a s klubem se prý nerozešel v nejlepším. Tobiáš nebyl k zastižení a Starka nehodlal spekulovat: „Vydržte do pondělí,“ pravil.

Reklama

Související témata: