Hlavní obsah

Baník se rehabilitoval za výprask v Liberci. Museli jsme ukázat, že šlo o omyl, říká Greguš

Ostrava

Důrazem v osobních soubojích Baník jednoznačně předčil fotbalisty Mladé Boleslavi, což bylo pro jeho ligové vítězství 1:0 podstatné. Případ potupné porážky 0:6 v Liberci mohou na Bazalech odložit, žádosti o odpuštění se vyhovuje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Ostravy slaví gól proti Mladé Boleslavi v 7. kole Synot ligy.

Článek

„Museli jsme dokázat, že v Liberci šlo o omyl, který se stává jednou za čas. Potvrdili jsme to postupem v pohárovém utkání ve Frýdku-Místku a ještě výrazněji výhrou nad Boleslaví, což mě těší," usmíval se nový kapitán týmu Ján Greguš. Pásku přebral od Michala Frydrycha. „Byl to návrh trenérů, pozvali si mě i Frýďu, důvodem byla lepší komunikace na hřišti. Mám z místa středního záložníka ke všem spoluhráčům blíž než Frýďa z pravého kraje obrany," vysvětlil slovenský záložník.

Baník převýšil Boleslav v morálce, vyrovnal se i s výškovou převahou soupeře. „Připravili jsme se na to. Úkol zněl hrát po zemi. Co se týče obrany, zejména ve druhém poločase s příchodem Magery a Wágnera byly souboje ve vzduchu ještě těžší. Ale obstáli jsme v nich," mohl říct s úlevou Patrizio Stronati, který vzdušný prostor před vlastní brankou ovládal znamenitě.

Bojkot fanoušků skončil, kotel se ve třetím utkání na Bazaly vrátil. „Jsme opravdu moc rádi. Z hlediště jsme dostávali spoustu pozitivní energie," liboval si autor vítězné branky Marek Šichor. Ale i tak byla návštěva slabá, nepřesáhla čtyři tisícovky.

Greguš: Musíme se dívat jen dopředu

K zápasu nebyli nominováni obvyklí hráči základní sestavy Francis Narh a Derrick Mensah z Ghany. „Nebyli připraveni, čtrnáct dnů s mužstvem netrénovali," řekl trenér Tomáš Bernady a přidal vysvětlení. „Museli odjet domů vyřídit si dlouhodobější víza a zdržely je administrativní komplikace. Vrátili se až den před zápasem."

Jedenáct bodů ze sedmi odehraných utkání je zisk, o kterém si v minulých sezónách baníkovci mohli nechat zdát.

„Je to hodně dobrý počin. Ale pozor, nesmíme se stát otroky minulosti, musíme se dívat jen a jen dopředu," nabádal Greguš. „Musíme dál dokazovat, že jsme kvalitní mančaft, v němž si chlapi sedli a mají respekt soupeřů. Na to ale je sedm kol málo."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články