Hlavní obsah

Kdyby byl Chramosta „zabiják“, tak má deset gólů, litoval Koubek po remíze v Liberci

Liberec

Velkou šanci odskočit na čele tabulky až na tříbodový náskok nevyužili fotbalisté Viktorie Plzeň v dohrávce 7. kola Synot ligy v Liberci. Pod Ještědem sice vedli po gólu v poslední době skvěle hrajícího Václava Pilaře, ale po přestávce inkasovali od nejlepšího libereckého střelce Josefa Šurala. Po remíze 1:1 tak lídr z Plzně utekl druhé Spartě pouze na rozdíl jediného bodu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Miloš Karišik (vlevo) měl s hbitým plzeňským útočníkem Janem Chramostou hodně práce, skórovat mu ale nedovolil.

Článek
Fotogalerie

„Chtěli jsme tři body s vidinou výraznějšího upevnění prvního místa. Na společnou přípravu nám po návratu řady hráčů z reprezentačních srazů zbyly jen tři dny. Přesto jsme měli vyhrát, proto remízu hodnotím jako ztrátu," konstatoval plzeňský trenér Miroslav Koubek.

„Zejména v pasáži, kdy jsme vedli 1:0, jsme sahali po zvýšení náskoku. Byly tam brejkové přechody, sólový nájezd Chramosty na bránu. Věřím, že bychom v případě lepší koncovky dokráčeli k vítězství. Kdyby byl Chramosta typický „zabiják", tak má deset gólů a ne tři. Ve finální části musíme dohánět deficit a máme na čem dělat a co zlepšovat," poznamenal kouč Západočechů.

Mrzela ho i situace při obdržené brance po chybě brankáře Kozáčika. „Bylo to z těžkého úhlu a Matúš sám přiznal, že ho to zaskočilo. Naklonil se na centr a Šuralova umístěná střela k přední tyči ho překvapila. I to ale patří k fotbalu," glosoval Koubek klíčový moment zápasu.

Hosté ale zároveň uznali srdnatost domácích. „Věděli jsme, že Liberec se po rozpačitém začátku ligy zlepšuje. Spoléhá na agresivní a bojovnou složku výkonů. Těmito atributy vyrovnával naši herní kombinaci a snažil se i o fotbalové prvky. Velké problémy nám dělal Šural, který hraje ve znamenité formě a nebylo lehké ho uhlídat," podotkl Koubek.

Štajner? To byl jiný level, tvrdí Šural

Právě Josef Šural byl v centru pozornosti a u důležitých okamžiků zápasu. „Vážím si toho, že jsem dal gól Kozáčikovi zrovna tímto způsobem. Necentroval jsem, ale střílel k bližší tyči, což brankář nečekal. Ale náš gólman Ondra Kolář by to asi chytil, protože podobné kousky zkouším na tréninku a on mě má přečteného," tvrdil Šural.

Na připomínku, že obdobné kulišárny vymýšlel jeho někdejší spoluhráč Jiří Štajner, reagoval s úsměvem. „Jirka se pokoušel překvapit soupeřova brankáře technickými střelami třeba už z půlky hřiště, to byl jiný level," prohlásil Šural, autor pěti gólů v sezóně. Z toho čtyři zaznamenal v posledních dvou kolech!

Liberecký trenér Samuel Slovák ocenil produkci obou celků. „Zápas měl výbornou úroveň, napětí, diváckou kulisu a správnou atmosféru a musel se divákům líbit. Škoda, že jsme nevyhráli, což ale může ze svého pohledu litovat i hostující strana. Bohužel dál čekáme na druhé ligové vítězství, ale věřím, že se ho dočkáme už příště," shrnul dramatické ligové představení.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články