Hlavní obsah

Koloušek trénuje a čeká, hrát zatím nemůže

PRAHA

Nejasný osud je před Václavem Kolouškem, hráčem pražské Slavie. Záložník, který překonal zákeřnou leukémii, momentálně strádá. Nikoli zdravotně, ale fotbalově. Vedení klubu ho nejprve vyřadilo z kádru prvního týmu. A teď už nesmí hrát ani za rezervu. Generální ředitel Slavie Vladimír Leška má dnes o situaci jednat s hráčovým manažerem Pavlem Zíkou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

"Slavia mě vyhodila z áčka, ale dosud neznám důvod," posteskl si včera odchovanec Mladé Boleslavi. Jeho situace se už několik dní nemění.

Klub, který Kolouškovi dal šanci na návrat do velkého fotbalu po těžké nemoci, podle všeho rozlítilo, když vzájemný spor o dlužnou částku přenesl hráč na arbitrážní pole. Problém nazrával během jara, výbušnou se situace stala v závěru června. Slavii by prý mohl v případě jejího neúspěchu u arbitráže hrozit i konkurs. Dlužná částka je více než milión korun, podle některých zákulisních informací ale dokonce až čtyři milióny.

Soustředění v Krkonoších nedokončil

Trenér Karel Jarolím v úvodu letní přípravy zpochybnil, zda je fotbalista schopný po leukémii zvládat náročné tréninky a povinnosti ligového hráče. Soustředění v Krkonoších Koloušek nedokončil. Byl vyřazen z kádru a předčasně se z českých nejvyšších hor v doprovodu klubového manažera Jinocha pakoval.

"Od té doby se mi nikdo neozval. A nevím, proč bych já měl za někým chodit. Jsem podřízený a zaměstnanec klubu. Když mě zavolají na schůzku, tak přijdu. Ale zatím se to nestalo," přistoupil na vyčkávací taktiku Koloušek.

Marketingový ředitel klubu Jiří Vrba včera nechtěl sdělit, zda se dnešního setkání zúčastní ještě někdo další kromě Lešky a Zíky. "Není to jasné," podotkl. Nechtěl předjímat ani výsledek. "Variant je několik," pravil pouze, leč netajil, že Slavii není za nynější situace po chuti, aby Koloušek oblékal její dres. "Není co řešit, Václav k tomu nějak přistoupil, sám se rozhodl řešit situaci právě takhle, a není tedy možné, aby nastupoval za Slavii. Může trénovat a připravovat se," sdělil Vrba.

Jsem připravený hrát, říká Koloušek

Možný je zjevně Kolouškův odchod jinam, hráč o něj ale nestojí. Schůzka by mohla vnést do situace jasno. Nebo alespoň jasněji.

Koloušek po předčasném odjezdu z Krkonoš trénoval zprvu individuálně, když zahájila přípravu rezerva, tak s ní. Ale k zápasům nenastupuje ani za B-tým. Trenér Kozel ho nenominoval k utkání se Strakonicemi, nečeká se, že by dnes nastoupil proti Boleslavi, a tak se s mladíky v sešívaném dresu jen udržuje.

"Jsem ale připravený hrát, ať už za áčko, nebo za béčko," uvedl devětadvacetiletý hráč s tím, že na tahu teď není on. "Oni vyhodili mě a já do dneška neznám důvod, tak proč mám za někým chodit," bránil se. "Kdyby trenér řekl, že ve Slavii končím, vnímal bych to jinak," doplnil a více nechtěl současný stav rozebírat. "Ať si každý udělá názor sám," pokrčil rameny. Čekal s napětím na dnešní příjezd manažera Zíky ze zahraničí.

Reklama

Související témata: