Hlavní obsah

Týmem kola je Brno, výkonem se zaskvěl Harba. Chance index ovládl Dočkal

Plzeň, Sparta nebo Slavia? Ale kdeže. Týmem kola se podle oficiálního webu synotliga.cz stali fotbalisté Zbrojovky Brno. Jihomoravané si celkem překvapivě odvezli tři body z vršovického Edenu a zaslouženě sklidili pochvaly ze všech stran.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Vávra z Brna (vlevo) oslavuje se spoluhráči jeden ze svých gólů během utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Zbrojovka odjížděla do Prahy s hodně nelichotivou bilancí a bez důvěry okolí. V historii samostatné soutěže totiž na hřišti Slavie nikdy nezvítězila a z dvaceti zápasů si připsala pouze čtyři remízy. Favorit utkání byl daný také formou sešívaných.

Beránkovi svěřenci však papírové předpoklady nenaplnili. Do vedení je sice poslal hbitý středopolař Milan Černý, v závěru poločasu ale srovnal Stanislav Vávra a stejný hráč přidal druhý gól z kraje druhé půle. Marodkou oslabený tým s mladými hráči v sestavě se rázem dostal na koně a třetí gól přidal z penalty zkušený záložník Pavel Zavadil.

Brno tedy přepsalo klubovou historii a konečně se může pyšnit vítězstvím na hřišti slávistů. "Když jsme přežili tlak Slavie na začátku utkání, který byl opravdu drtivý, myslím, že kromě těch deseti minut jsme tu vyhráli zaslouženě. Kluci před zápasem řešili, že v novinách napsali, že přijeli turisti z Brna. Možná jsme turisti, ale jsem rád, že jsme si odvezli dárek v podobě tří bodů," radoval se po utkání trenér Brna Václav Kotal.

První jihlavské vítězství řídil probuzený kanonýr

Nejlepším individuálním výkonem 7. kola se blýskl Haris Harba. Bosenský kanonýr ve službách Jihlavy se trápil společně s celým týmem, ale tentokrát dvěma góly sestřelil Hradec Králové a pomohl svému týmu k prvnímu vítězství.

Spekulovalo se o zájmu Sparty nebo Jablonce, ale třináctigólový Harba zahájil sezónu v Jihlavě. Společně s týmem se trápil a v prvních šesti zápasech neskóroval. To se ovšem změnilo v Hradci Králové. Utkání proti nováčkovi soutěže by mohlo být vzpruhou nejenom pro Vysočinu, ale také pro Harbu. Právě bosenský útočník vedl svůj tým za vítězstvím.

Kromě toho, že dvě branky sám vstřelil, podílel se také na třetí brance Kukola. Jihlava tedy může děkovat zejména svému kanonýrovi. Podívejte se na jeho statistiky v 7. kole.

Chance index po delší době vyhrál Dočkal

Herní apetit si spravil v kvalifikačním utkání s Nizozemskem, kde se postaral o jednu z branek české fotbalové reprezentace. Dobrý výkon předvedl i ve sparťanském dresu, ovšem ani to nestačilo Bořku Dočkalovi a jeho Spartě k zisku tří bodů v Teplicích.

Letenský záložník se 16 body ovládl statistiku Chance index těsně před druhým Karlem Pitákem ze Slavie.

Reklama