Hlavní obsah

Statistika: Slovácko se blýsklo běžecky. Kalouda je maratoncem kola, Reinberk sprinterem

Praha

Fotbalisté Slovácka v Českých Budějovicích smazali dvoubrankové manko a nakonec si odvezli bod za remízu 2:2. A v honbě za vyrovnáním rozhodně nešetřili krokem. Právě jeho hráči Luboš Kalouda a Petr Reinberk ovládli v sedmém kole tradiční statistiky maratonec a sprinter kola, které vyhlašuje oficiální web synotliga.cz.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka ovládli běžecké statistiky sedmého kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Luboš Kalouda naběhal v sedmém kole jako jediný hráč přes třináct kilometrů. Druhý Tomáš Berger z Dukly se k této hranici přiblížil těsně. Co se týče rychlíků, vynikl spoluhráč Kaloudy Petr Reinberk.

V duelu s Českými Budějovicemi se dostal na údaj 406 naběhaných metrů ve sprintu za utkání. Jako jediný překročil právě hranici čtyř set metrů v rychlosti 25 kilometrů za hodiny a vyšší.

Nejpřesnějším střelcem na branku soupeře se stal jihlavský Haris Harba. Autor dvou branek vystřelil celkem čtyřikrát a z toho pokaždé přesně. Vysočina i díky jeho neomylné mušce zvítězila nad Hradcem 3:0. Přesným přihrávkám zase vévodil Veliče Šumulikoski ze Slovácka. Vyslal jich celkem osmdesát.

Z týmů ve vyhraných soubojích vládla Mladá Boleslav, která si ale z Ostravy odvezla porážku 0:1. Sparta si zase připsala triumf v přesných přihrávkách, v Teplicích jí ale stačil jen na bezbrankovou plichtu.

Reklama

Související témata: