Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 3:0Wágner hattrickem ukončil neporazitelnost Teplic! Severočeši navíc viděli dvě červené karty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Wágner 1 : 0
66. Wágner (penalta) 2 : 0
71. Wágner 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hattrick Tomáše Wágnera razantně ukončil neporazitelnost Teplic, které byly posledním týmem Synot ligy, který prohře odolával. V páteční předehrávce 8. kola Severočeši padli v Mladé Boleslavi 0:3, navíc podstatnou část druhého poločasu dohrávali bez dvou vyloučených hráčů Lüftnera a Hoška.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský útočník Tomáš Wágner (vlevo) se raduje spolu s Michalem Ďurišem z druhého ze svých třích gólů.

Článek
Fotogalerie

„Teplice jsou dopředu nebezpečné, na druhou stranu jsou zranitelné vzadu. Nakonec jsme to gólově potvrdili. Že k tomu přispělo vyloučení dvou hráčů? Samozřejmě, ale to je fotbal," usmíval se spokojený trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Hrdinou večera se stal Wágner, autor hattricku, prvního ligového v kariéře. Poprvé se prosadil krátce před uplynutím úvodní půlhodinky. Ze skrumáže k němu propadl míč, sotva ze tří kroků prostřelil Grigara. Druhou trefu přidal v 65. minutě, kdy proměnil pokutový kop, hattrick dokonal v 71. minutě zblízka hlavou. V kolonce vstřelených branek v této sezóně má Wágner číslo 5.

První hattrick v kariéře

„Je to můj první hattrick, jsem šťastný, že se mi to povedlo, na tyto chvíle se nezapomíná. Asi mě to něco bude stát do týmové kasy, ale s radostí spoluhráčům přispěju," culil se Wágner.  V době, kdy udeřil potřetí, byly už Teplice v devíti, neboť nejprve se v 50. minutě pakoval předčasně do kabin po druhé žluté kartě obránce Lüftner, o 17 minut později jej napodobil Hošek.

„Nevzpomenu si, kdy naposledy hrálo moje mužstvo o devíti. Byl jsem překvapený, nicméně červené karty nezpochybňuji," uvedl kouč Teplic Zdeněk Ščasný. Ovšem kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby hostující Litsingi v úvodu zápasu proměnil obrovskou šanci a sudí uznali Teplicím možná regulérní gól. Centr Vůcha z přímého kopu totiž skončil v brance, aniž se jej v ofsajdové pozici pohybující se Kapolongo dotkl. Sudí však usoudili, že pohybem ovlivnil brankáře Hrušku.

„Hráči tvrdí, že se balonu nikdo nedotkl. Potvrdil mi to i kameraman, který snímal zápas. Ale je to věc rozhodčích. My jsme si prohráli utkání v prvním poločase, kdy jsme byli lepší, jenže jsme nebyli schopní dát z mnoha šancí gól. Pak nás ovlivnila neuznaná branka, po přestávce přišla vyloučení a bylo po zápase," dodal Ščasný.

Gambrinus liga, 8. kolo:
Ml. Boleslav - Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 29., 66. z pen. a 71. Wágner. Rozhodčí: L. Kovařík - J. Paták, Dobrovolný. ŽK: Bořil, Šisler - Lüftner, Nivaldo, Litsingi, Hošek. ČK: 49. Lüftner, 67. Hošek. Diváci: 2743.
M. Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares (81. Skalák) - Bartl, Šisler, Ďuriš (67. Zahustel) - Wágner (85. Magera). Trenér: K. Jarolím.
Teplice: Grigar - Vondrášek (46. Hošek), Lüftner, D. Jablonský, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Kapolongo (46. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: