Hlavní obsah

Podzimní kanonýr Škoda má na mušce svoji Bohemku

Praha

Na jaře se na hřišti Bohemky představil poprvé jako host, tentokrát se však do Ďolíčku vrací slávista Milan Škoda opět jako útočník. „Na Bohemku se hodně těším hlavně proto, že jsem tam naposledy hrál na pozici stopera, takže si derby chci tentokrát užít z pohledu útočníka. Kdyby se mi povedlo vstřelit gól, bylo by to skvělé, ale hlavně chceme vyhrát,“ přeje si před večerním duelem 8. kola první fotbalové ligy útočník, který byl před dnešními zápasy spolu s Doškem ze Slovácka nejlepším střelcem soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Lietava z Bohemians (vpředu) a Milan Škoda ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Šest gólů v sezóně je parádní vizitika. Do Slavie přišel Milan Škoda právě z Bohemians Praha 1905, derby je tedy pro něj speciální. „Na každý zápas se připravuji stejně, ale je pravda, že tohle je asi trošku něco jiného. Když jsem v Ďolíčku nastupoval za Bohemku, tak to bylo krásné, teď se tam ale moc těším ve slávistickém dresu. Na jaře na mě navíc někteří fanoušci sprostě pořvávali, což mě ale paradoxně spíše motivovalo," připomíná Škoda jarní střetnutí, které sešívaní zvládli a získali tři body.

Podobně úspěšní budou chtít být svěřenci trenéra Beránka i dnes večer. „Chceme slabší sérii zastavit a udělat všechno pro to, abychom vyhráli. Doma jsme ztratili body s Brnem, ale víme, proč jsme je ztratili, takže to chceme napravit," zdůrazňuje střelec sešívaných.

Zápas v Ďolíčku by měla doprovázet skvělá atmosféra. „Věřím, že to bude dobrý zápas jak pro nás pro hráče, tak i pro fanoušky. Bohemka teď hraje dobře fotbalově, mají na to vhodné hráče. Navíc třikrát vyhráli venku, což mě hodně překvapilo. Dříve byla Bohemka spíše silnější doma," upozorňuje slávistický útočník.

Zápas Bohemians 1905 - Slavia se hraje od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: