Hlavní obsah

Slovácko - Dukla 5:1Došek pomohl Slovácku hattrickem k vysoké výhře nad Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Došek 1 : 0
5. Došek 2 : 0
22. Kerbr 3 : 0
31. Beauguel 3 : 1
55. Došek 4 : 1
71. Kalouda 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili v 8. kole první ligy Duklu Praha vysoko 5:1. Tým z Uherského Hradiště vyhrál doma počtvrté za sebou a v neúplné tabulce je druhý o skóre za Plzní, která má ale zápas k dobru. Hattrickem se blýskl útočník Libor Došek, jenž se s devíti góly osamostatnil na čele tabulky kanonýrů. Slovácko porazilo Duklu poprvé po pěti utkáních.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Milan Kerbr ze Slovácka se raduje z gólu proti Dukle.

Článek

Hosté v předchozích sedmi kolech inkasovali jen čtyřikrát, dnes ale jejich obrana naprosto selhala. Ráz zápasu dalo hned úvodních pět minut, v nichž se dvakrát prosadil Došek. Ve druhé minutě mu po centru z pravé strany nahrál Kerbr, domácí kanonýr po kličce oklamal zadáky soupeře a přízemní střelou prostřelil brankáře. O tři minuty později Došek střelou z dvaceti metrů trefil horní roh branky.

Defenziva Dukly byla hodně děravá, po čtvrthodině ale mohli hosté snížit. Po jednom ze zaváhání domácích obránců při rozehrávce se dostal k míči Považanec, jeho sólo však stačil zlikvidovat pádem pod nohy brankář Heča.

Z územní převahy vytěžilo Slovácko ve 22. minutě třetí branku. Kerbr napřáhl z levé strany pokutového území a jeho střela zaplachtila do sítě. V 31. minutě Dukla snížila. Marek Hanousek střílel do břevna, Bergrovu hlavičku následně Heča vyrazil pouze před Beauguela a ten zblízka dokopl míč do sítě. Nejlepší střelec Pražanů dal třetí gól v sezoně.

Po změně stran Slovácko pokračovalo v dobrém výkonu a hrozilo z rychlých protiútoků. V 54. minutě po Kerbrově centru Došek hlavou přidal svou třetí branku a počtvrté v ligové kariéře se mohl radovat z hattricku.

Střelecký účet pak uzavřel v 71. minutě po Doškově přihrávce Kalouda, který zakončil krátké sólo přízemní střelou k tyči. Slovácko se dočkalo nejvyššího ligového vítězství od březnového triumfu 5:0 nad Brnem a z posledních čtyři domácích duelů má skóre 15:3.

8. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Dukla Praha 5:1 (3:1)
Branky: 2., 5. a 55. Došek, 22. Kerbr, 71. Kalouda - 31. Beauguel. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Zeman. ŽK: R. Mezlík - Marek Hanousek. Diváci: 4056.
Slovácko: Heča - Reinberk, R. Mezlík, Košút, Břečka (81. Daníček) - Šumulikoski - Diviš, Kalouda, Valenta (67. Havlík), Kerbr - Došek (74. Dočekal). Trenér Habanec.
Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon (46. Čajič), Marek Hanousek, Považanec (77. Hlinka) - Berger, Beauguel, Jakub Mareš (62. Néstor). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: