Hlavní obsah

Pivarník se bál, aby z dění kolem Ďolíčku nebyli Klokani přemotivovaní. Derby ukázalo, že zbytečně

Praha

Po vršovickém derby musí být kdekomu zase o něco víc jasné, proč Klokani tak vehementně hájí svůj Ďolíček a nemíní dopustit, že by snad o něj přišli. Vyprodané ochozy jim v duelu se Slavií opět pomohly. A moc. „Však i díky skvělým fanouškům odvádíme dobrou práci, kterou se na hřišti zapojujeme do boje o záchranu stadiónu,“ přiznal kapitán Bohemians Josef Jindřišek, který proměněnou penaltou cestu svého týmu za výhrou odstartoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Bohemians Praha 1905 a trenér Roman Pivarník oslavují vítězství po utkání 8. kola Synot ligy proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Dění posledních dnů na Pivarníkův mančaft pochopitelně doléhalo. Aby ne, když se na hráče informace o výpovědi z jejich stadiónu hrnuly na všech stran. Stejně jako dohady, jak to s Ďolíčkem nakonec dopadne a co se namísto něho bude stavět.

Ďolíček existovat musí

„Až jsem se obával, aby hráči nebyli v derby se Slavií až příliš přemotivovaní, protože chtěli moc vyhrát a předvedeným fotbalem dokázat, že do Ďolíčku patří a že je jejich," přiznával kouč Bohemians Roman Pivarník.

„Není přece možné, aby něco takového jako Ďolíček neexistovalo," pravil s přesvědčením, které sdílí samozřejmě i hráči.

„Ovšem jen výkony a výhrami napomůžeme tomu, aby co nejvíc lidí o našem stadiónu vědělo a aby si řekli, že by byla škoda, kdyby Ďolíček padnul. Zatím odvádíme dobrou práci, což jsme výhrou nad Slavií stvrdili. Servírovaným fotbalem ale také, protože jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě," přidával se k trenérovi kapitán Jindřišek, který proměněnou penaltou Klokany k vítězství nasměroval.

„Se štěstím. Obvykle ji kopu na opačnou stranu. Brankář Hrubeš po mé střele sahal, ale mokrý míč a trávník mně pomohl," ulevilo se mu, když balón skončil v sítí.

Beránek se netajil výhradami

„Snažili jsme se reagovat a oživit hru střídáním, jenže jsme udělali naivní chybu a dostali druhou branku. Frustrace některých hráčů vrcholící vyloučením Nitrianského pak umocnila naši prohru a výkon, s nímž nejsem vůbec spokojený," zlobil se na své svěřence slavistický kouč Miroslav Beranek.

„Jestliže chceme uspět a bodovat, musí hráči plnit základní premisy, které na nich požaduji. A podávat výkony mezi devadesáti a sto procenty. Dnes byli na hřišti takoví jen tři čtyři," kriticky přidával.

Zato jeho kolega ve službách Klokanů jen zářil. „Aby ne, když to byl nás nejlepší výkon. Hrajeme náročný, běhavý fotbal plný presinku a pohybu všech hráčů, kteří makají na sto procent. Proti Slavii jsme byli konečně i doma odměněni výhrou. Zaslouženou, protože jsme dominovali ve všem. V organizaci hry, rychlém přechodu do útoku, kombinačním fotbale, krásných akcích i šancích, jež jsme si vytvářeli," netajil Roman Pivarník spokojenost nad výhrou v derby i dosavadního bodového počinu na kontě svého týmu.

„Nečekal jsem tolik bodů. Jsem ale samozřejmě rád, že po osmi kolech máme nadstavbu v podobě třináctibodového zisku a můžeme o to tvrději pracovat," přidával, zatímco vděční fanoušci pod tribunou skandovali trochu upravené heslo, s nímž hráči obou celků k derby vyrukovali.

"Dva kluby, dva stadióny, dva nula," znělo poté, co zápas skončil a Bohemians 1905 se vyhoupli v tabulce na šestou příčku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články