Hlavní obsah

Tobiáš: Týmový výkon nám vynesl tři body. Hráčům pouštěl Ronaldovy akce

Jihlava

Trenérovi Pavlu Tobiášovi premiéra na lavičce příbramských fotbalistů vyšla. Středočeský tým dokázal zvítězit díky Řezníčkově trefě v důležitém utkání dvou posledních mužstev prvoligové tabulky v Jihlavě 1:0.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Staronový kouč Příbrami Pavel Tobiáš během utkání v Jihlavě.

Článek

„Jsem šťastný. Nesmírně pečlivě jsme se na zápas od úterka připravovali. V krátkém čase jsme se snažili stihnout spoustu věcí. Byl to strašně hektický týden. Pilovali jsme defenzívu a pracovali na standardních situacích. Přineslo to ovoce, vydolovali jsme hrozně důležité tři body," pochvaloval si Tobiáš, který vystřídal ve funkci Petra Čuhela.

Svoje mužstvo pochválil za týmový výkon. „Nebudu vyzvedávat výborného brankáře Boháče ani střelce vítězného gólu Řezníčka. Dobře si počínali také stopeři Zápotočný a Hájovský, ale svým dílem k triumfu přispěli všichni hráči," tvrdil.

Tobiáš prozradil, že se hodně snažil zapracovat na psychice hráčů. „Pouštěli jsme si kupříkladu tzv. motivační video, kde jsme si ukázali, co mužstvo udělalo v dosavadním průběhu ligy dobře a co špatně. Dokonce jsme si pustili i sestřih Ronaldových akcí, aby se kluci měli čím inspirovat," usmíval se.

Novému kouči Příbrami bylo v Jihlavě nejhůř v 53. minutě, kdy domácí Jungr postupoval sám na gólmana Boháče. „Náš brankář se zaskvěl skvělým zákrokem. A Řezníček pak naštěstí svoji šanci na druhé straně proměnil. Mohli jsme pak přidat i druhou branku a ušetřit si velké nervy v závěru. Naštěstí jsme tlak Jihlavy přestáli," oddechl si Tobiáš.

Dobře věděl, že jedno vítězství jeho celek mezi elitou nezachrání. „Byl to jen první krok. Musíme pracovat tvrdě dál. Za týden nás čeká střetnutí v Budějovicích a budu strašně rád, když tam výhru z Jihlavy zopakujeme. Pro mě to bude nesmírně prestižní duel," nezapřel v sobě Tobiáš Jihočecha.

Reklama

Související témata: