Hlavní obsah

Potřebný gól jsme nedali, litoval jablonecký Kopic po remíze s Budějovicemi

Jablonec

Každý den není posvícení. Omšelé rčení platilo i pro fotbalisty Jablonce, kteří po vítězství 4:1 v Příbrami šli do ligového zápasu s Českými Budějovicemi s jasným cílem vyhrát a výrazně promluvit do pořadí v absolutní špičce tabulky. Hubená remíza 0:0 vyvolala rozpaky nejen u trenéra Šilhavého, ale i jabloneckých hráčů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kopic z Jablonce v utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Domácí tým nevyužil ani pětasedmdesát minut trvající početní výhodu po vyloučení budějovického Jana Vošahlíka. Potvrdilo se, že oslabení dokáže bránící tým dokonale semknout.

„To je pravda, ale pořád jsme měli dlouhou dobu na to, abychom dali aspoň jeden gól. Ten by znamenal zásah do vývoje utkání a jistě by se nám pak hrálo lépe. Jenže jsme ho nedali," přiblížil záložník Jan Kopic největší neduhy mužstva. „Snažili jsme se dobývat obranu, byly tam z naší strany i kombinace. Napočítal jsem nejméně tři jasné šance. Budějovice se ale stáhly před svoji branku, bránily v devíti hráčích a dotáhly to do remízy," popisoval Kopic.

Jablonečtí promarnili naději usadit se vysoko v tabulce. „O první místo v této fázi sezóny ani tolik nejde, i když bývá příjemné. Hlavně jsme chtěli a potřebovali tři body, abychom se trošku vzdálili nejvážnějším soupeřům. To se nepovedlo. Herně jsme snad na tom lépe než na začátku sezóny, ale je nutné potvrdit aktivitu i výsledky na hřišti a především doma musíme dál vyhrávat," zamýšlel se Kopic.

Zkušený záložník Tomáš Čížek se pokoušel oživit hru proti Budějovicím v poslední čtvrthodince. „Těžko se to hodnotí. Zdálo se mi, že jsme byli pomalí a nešli jsme hladově do koncovky. Proti deseti je potřeba rychle kombinovat, útočit kolmo na bránu a hlavně zakončovat. A takových prvků tam bylo od nás hodně málo, proto jsme ztratili dva body," nehledal Čížek výmluvy.

Reklama

Související témata: