Hlavní obsah

Ostrava snila o bodu. Ale po vyloučení se náš plán zhroutil, posteskl si trenér Baníku

Deset zápasů trvá nepříznivá série Baníku v konfrontacích s plzeňskou Viktorií. Už tak dlouho nedokázali ostravští fotbalisté porazit soka ze západu Čech. V neděli při souboji ve Štruncových sadech na prolomení mizérie vlastně ani pomýšlet nemohli. Za celý zápas totiž nevystřelili na branku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Václav Pilař z Plzně (vpravo) a Michal Frydrych z Baníku v utkání 8. kola Synot ligy..

Článek
Fotogalerie

„Dopředu jsme se moc nedostávali," říkal s povzdechem trenér Baníku Tomáš Bernády.  „Po zisku míče nám chyběla přesnější první či druhá přihrávka, abychom rychleji založili útok a dostali se alespoň k velkému vápnu soupeře. Nešlo přitom jen o naše chyby. Ztráceli jsme míče i po dobrém napadání ze strany Viktorie," mínil Bernády.

„Jeli jsme sem s vědomím, že v domácím prostředí Plzeň hraje nátlakově, útočí po stranách a chtěli to eliminovat. Cílem bylo hrát zodpovědně. Do třicáté minuty se dařilo záměr naplnit," ohlížel se za utkáním ostravský kouč.

Od třicáté minuty, kdy musel předčasně do sprch Filip Kaša po faulu na Chramostu, už Baník na ofenzivu prakticky rezignoval. „Od dané situace se náš systém zcela zhroutil," přiznal Bernády. „Nejprve jsem byl faulován Chramostou. Více se k věci nebudu vyjadřovat," prohlásil Kaša o zákroku na unikajícího domácího útočníka v pokutovém území.

Bernády: Obrana byla obstojná, ale dopředu jsme se nedostali

„On měl dostatek času, aby situaci řešil jinak. Nechci spekulovat, jestli byl nejprve faulován. Na jeho zákrok jsme doplatili, snad se do dalších zápasů poučí," posteskl si Bernády. „Jasně jsme hráče upozorňovali, že Plzeňští jsou hodně rychlí a důrazní, stejně tak jsme varovali před jejich hrou na hranici maximálního nasazení," zlobil se Bernády.

Jakmile Baník jednou inkasoval, snažil se především o důslednou defenzivu. „Doufali jsme, že třeba po brejku nebo standardní situaci utrhneme bod. Obrana byla obstojná, ale dopředu jsme se nedostali. A po druhém gólu bylo rozhodnuto definitivně," věděl Bernády.

Porazí fotbalisté Ostravy v příštím ligovém kole doma tým Bohemians 1905?
Ano
70,7 %
Ne
29,3 %
Celkem hlasovalo 1710 čtenářů.

Reklama

Související témata: