Hlavní obsah

Lavička hledal pro Spartu novou energii, proto posadil Dočkala a spol.

Praha

Dva zápasy, dvě hodně odlišné jedenáctky. Hned čtyři změny proti čtvrtečnímu duelu v Neapoli udělal kouč Vítězslav Lavička v základní sestavě fotbalové Sparty. Zatímco pro nedělní ligový duel s Hradcem Králové (3:1) jen mezi náhradníky usedli Matějovský, Dočkal, Kováč a Mareček, na hřiště vyběhl uzdravený stoper Holek a také Konaté, Vácha a Vacek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička během utkání 8. kola Synot ligy proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Pěkný kvapík. Sotva skončilo utkání na neapolském stadiónu San Paolo, už aby trenér myslel na nedělní ligu.

„Pozitivum bych viděl v našem způsobu hry, o ten se můžeme opřít. Pokud jde o sestavu, budeme brát v potaz aktuální stav hráčů," odvětil Vítězslav Lavička na otázku, jak může porážka 1:3 v Neapoli ovlivnit nedělní zápas s Hradcem.

Jak předeslal, tak také učinil. Holkův návrat do základu byl jasný, Sparta na svého klíčového stopera čekala sedm týdnů. Váchovi dobíhal v Itálii pohárový trest, takže i s jeho startem se počítalo. Nejzajímavější tedy byla rošáda Vacek a Konaté za Dočkala s Matějovským.

„K změnám jsme sáhli s ohledem na náš program, avizoval jsem to už v Neapoli. Chtěli jsme, aby noví hráči přinesli na hřiště novou energii," vysvětlil svůj tah Lavička.

Afričan s nepředvídatelnými momenty

Tiémoko Konaté z Pobřeží slonoviny jde na Letné ve stopách svého slavnějšího krajana Bonyho Wilfrieda. A pro českou ligu je to rozhodně zajímavý hráč.

„Timi dokáže udělat věcí, které málokdo čeká. S tím účelem jsme ho nasadili. Nějaké rozdílové nepředvídatelné momenty také předvedl, jen mi chybí, aby se prosadil ještě střelecky," zhodnotil Afričanův výkon Lavička.

Kouč si také musel ohlídat motivaci svých chlapců, aby se tři dny po Neapoli stejně soustředili také na Hradec. „Není to jednoduché. Jednak se namotivovat, hlavně pak tak rychle nabrat fyzické a psychické síly. Zápasy v pohárech jsou o něčem jiném, ale ´všední´ ligový zápas je třeba zvládnout, to jsme si moc dobře uvědomovali. A nakonec z něj mám dobrý dojem," oddechl si Lavička.

Před derby klasický týden

Sparta měla ve středu rozehrát osmifinále Poháru České pošty, ale zápas s Příbramí je odložen. Letenští si tak oddechli, že celý týden mohou v klidu věnovat přípravě na sobotní derby na Slavii.

„Jsme rádi, že nemusíme hrát pohár a můžeme se v klasickém týdnu připravit na derby. Na určení sestavy je ještě čas," usmívá se kouč, který si jinak na nedostatek motivace pro domácí soutěž nestěžuje.

„Ne každý zápas je v lize všední, teď třeba v Edenu bude sváteční... Chtěli jsme hrát na podzim aspoň Evropskou ligu, pak musíme být nachystaní na více frontách. I proto jsme v neděli sáhli k rotaci," poukazuje Lavička.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články