Hlavní obsah

Sparťan Dočkal: Nejsem jako Lampard proti Chelsea, abych gól Slavii neslavil

Praha

Už ví jaké to je, vstřelit v derby gól mateřskému klubu. A nemá problém v takovém případě projevit naplno radost. „Nejsem jako Lampard, který prožil v Chelsea třináct let, získal s ní spoustu trofejí a má s jejími fanoušky vynikající vztah. Já mám za Slavii jen šest ligových startů,“ poukazuje fotbalový reprezentant Bořek Dočkal před sobotním duelem svojí Sparty v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty Bořek Dočkal, Lukáš Vácha a David Lafata (zleva) oslavují první gól loňského derby na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Sparťané Dočkal s Krejčím čepují pivo

Byl to dojemný příběh, když anglický internacionál Frank Lampard hostující z New York City v Manchesteru City minulou neděli obral svou trefou o body Chelsea, s níž za léta srostl.

Sparťan Bořek Dočkal se před derby cítí jinak. Proti sešívaným nastupoval už za Liberec, nemá problém proti nim hrát. „Ve Slavii jsem působil v mládežnických kategoriích a do áčka dospělých jen nakoukl. Z naší generace nezbyl v Edenu prakticky nikdo. Z mých bývalých spoluhráčů mohu v sobotu narazit jen na Milana Černého a Marcela Gecova. Oba šli také pryč, ale v poslední době se oklikou do Slavie vrátili."

Dočkalovi vyšla obě derby v minulé mistrovské sezóně na výbornou. Na podzim v Edenu jistil výhru Sparty 2:0, gól byl nakonec připsán jako vlastní Bortelovi. Na Letné pak Bořek přispěl brankou k hladké výhře 3:0. Teď tedy stojí před výzvou, aby se v derby trefil i do třetice.

Konečně klidný týden

„Gól chci dát i v kterémkoliv jiném utkání, takže pro mě není výzva skórovat právě v derby. Do zakončení bych se ale rád dostal a nějakou šanci třeba i proměnil. Pro nás je to další hodně důležitý zápas," líčí záložník, který nedávno gólem přispěl k senzační výhře národního týmu nad Nizozemskem (2:1) v kvalifikaci o EURO 2016.

Sparta minulý týden rozehrála v Neapoli Evropskou ligu a vzhledem k nabité termínové listině si odložila pohárový duel s Příbramí. Týden před derby tak po čase zase může strávit v běžném režimu, třeba v úterý měli hráči volno.

„Věřím, že nám to hodně pomůže. Můžeme si zase udělat dva tři tréninky speciálně k zápasu, na to nám v poslední době kvůli náročnému programu čas nezbýval. Rozhodně vítám, že máme před derby klasický týden," líčí.

Spolu s Krejčím se stali výčepními

Volného dne využil k netradiční aktivitě. Dočkal se spoluhráčem Ladislavem Krejčím narazili spolu s Pavlem Zídkem, sládkem Pivovaru Gambrinus, první sud jedenáctistupňového ležáku nazvaného První Chmel. Edice je určena pro oslavy Dne českého piva tuto sobotu, tedy právě v den derby.

„Měl jsem jistou zkušenost z restaurace, kde si pivo čepujete sami, ale radši jsem si nechal poradit," usmíval se fotbalista, který rozhodně není klasickým pivařem.

„Dvě, tři piva vypiju, pak už mi přestává chutnat. Nejčastěji si ho dávám večer po zápase, když cítím, že bych hodně dlouho neusnul," popsal Dočkal navlečený do klasické výčepní zástěry.

Kdo vyhraje tradiční fotbalové derby pražských S?
Sparta
56,7 %
Slavia
32,8 %
Utkání skončí smírně
10,5 %
Celkem hlasovalo 12435 čtenářů.

Reklama

Související témata: