Hlavní obsah

Ostře sledované derby! Eden bude po šesti letech zase vyprodaný

Praha
Aktualizováno

Bitva pražských S bude mít patřičnou kulisu. Po dlouhých šesti letech bude Eden vyprodaný. „Už je to téměř jisté. V prodeji zůstává posledních pár jednotek, maximálně desítek vstupenek. A to jen na základě toho, že mohou propadnout některé internetové rezervace,“ avizoval ve středu odpoledne Jiří Vrba, mluvčí fotbalové Slavie. Kapacita stadiónu byla z bezpečnostních důvodů snížena na necelých 19 tisíc diváků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Martin Latka oslavuje svůj vítězný gól v derby na podzim 2012 (1:0).

Článek

Měl by to být šlágr 9. kola se vším všudy. Zrovna minulou neděli padl divácký rekord současného ročníku Synot ligy, zápas Plzeň - Ostrava sledovalo 11 072 fanoušků. Derby rekord posune o několik tisícovek výš.

„Byl jsem před sezónou přesvědčený, že brzy Eden Arenu vyprodáme. A myslel jsem si, že to bude právě se Spartou. Jen jsem čekal, že bychom tou dobou mohli mít víc bodů," poznamenává trenér Miroslav Beránek.

Sešívaní byli senzací začátku sezóny. Jejich marš se ovšem rychle zastavil, během posledních pěti kol jen jednou zvítězili a čtyřikrát prohráli.

„Poslední výsledky nás nepotěšily, hlavně hra na Bohemce. Hráči to viděli stejně jako my, od toho může začít náprava. Do derby jdeme z pozice spíš outsidera, ale jsme doma a nechceme dát kůži lacino," ujišťuje Beránek.

Latka už rivala dokázal sestřelit

Jeho tým má trumf ve stoperovi Martinu Latkovi. Jedinou trefou rozhodl podzimní derby před dvěma lety, po jeho odchodu do Německa ovládla všechna tři další derby Sparta.

„Tehdy jsme také šli do derby v roli outsidera, přesto jsme dokázali vyhrát. Chceme odčinit poslední zápas a výkon na Bohemce, teď je k tomu nejlepší příležitost. Zvládnout derby," burcuje kapitán Slavie.

Balaj proti Spartě nesmí hrát

Slavia se naopak musí obejít bez útočníka Bekima Balaje. Do Edenu přišel v létě právě ze Sparty a ta si do smlouvy vyhradila podmínku, že Albánec v této sezóně proti svému bývalému klubu nenastoupí.

„Je to realita, o které jsme věděli již v době přestupu. Protahoval se a my Balaje chtěli. Proto jsme souhlasili i s touto podmínkou. Taky jsme ho nemuseli dostat vůbec. Beru to tak, jako by byl Bekim zraněný, což k fotbalu patří," krčí Beránek rameny.

Zápas Slavia - Sparta se hraje v sobotu od 18:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Kdo vyhraje tradiční fotbalové derby pražských S?
Sparta
56,7 %
Slavia
32,8 %
Utkání skončí smírně
10,5 %
Celkem hlasovalo 12435 čtenářů.

Reklama

Související témata: