Hlavní obsah

Bednář vyškemral na Lavičkovi juniorku. Nasázel hattrick za poločas, a šel se šetřit na derby

Praha

Naposledy se v lize trefil v předposledním kole minulého ročníku v Mladé Boleslavi. A tak se Roman Bednář odskočil rozstřílet jinam. Oblíbenec fanoušků fotbalové Sparty si vymohl start za juniorku a soupeř z Liberce se nestačil divit. Útočník z áčka nasázel během prvního poločasu čistý hattrick, a přestože se o přestávce svlékl, aby se šetřil na sobotní derby na Slavii, Sparta v 11. kole Juniorské ligy porazila Slovan 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Bednář si po čase zastřílel...

Článek

Pospíchal z tiskové konference k sobotnímu derby rychle na Strahov. Jako by kouč Vítězslav Lavička tušil, že to bude stát za to. První gól si juniorka Liberce dala vlastní, pak se ale předvedl Roman Bednář. Góly z 26., 34. a 41. minuty završil čistý hattrick - a mohl se jít v klidu vysprchovat.

Bednář do utkání juniorky naskočil na vlastní žádost a trenér Lavička jeho přání vyhověl. „Roman měl na utkání velký vliv. Byl velmi platný v osobních soubojích a jeho zakončování ve vápně zápas rozhodlo," chválí na webu sparta.cz zkušeného útočníka trenér juniorky Michal Horňák.

Bednář dal svůj první gól hlavou, později zblízka zakončil individuální akci Špačka a střeleckou čtvrthodinku uzavřel dorážkou z malého vápna.

Aby byl připraven na sobotní derby, Bednář už do druhé půle nenaskočil a šancí před libereckou brankou ubylo. Skóre 4:0 se už do konce zápasu nezměnilo.

Juniorská liga - 11. kolo:
Sparta Praha - Slovan Liberec 4:0 (4:0)
Branky: 26., 34. a 41. Bednář, 24. vlastní Janošík.
Sparta: Vorel - Kadlec, Matějka, Toml, Pamić - Špaček (67. Mejdr), Pešek (59. Kitanovič), Čavoš, Miskovič (75. Vokoun), Stanojevič - Bednář (46. Surmaj).
Liberec: Zoul - Zitka (56. Vojtěšek), Egert, Bouška (63. Machuča), Djika (24. Ambrož), Drobílek (70. Polívka), Tabeira, Janošík, Ondráček, Kaiser, Bong.

Reklama

Související témata: