Hlavní obsah

Slavia je pro sázkaře outsiderem derby, její titul přitom nevylučují

Praha

Milióny se zase točí a bookmakeři si mnou ruce. Fotbalová liga v sobotu večer nabídne slavnostní duel, Slavia hostí Spartu. O derby je tradičně zájem, je to zápas, na který sázejí i sváteční sázkaři. „Národ se v sobotu navečer na dvě hodiny v podstatě převlékne na slávisty a sparťany,“ říká s nadsázkou Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu. Na výhru favorizované Sparty směřuje u českých kanceláří 60-80% sázek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Martin Juhar (vpravo) gratuluje Jaromíru Zmrhalovi k jeho gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Slavia sice vkročila do sezóny famózně, jenže v posledních týdnech ji forma opustila. Již tři kola čeká na body. To Sparta se pomalu zvedá z propadáku v kvalifikaci o Ligu mistrů, a je tak jasným favoritem derby. Přesto utkání nepostrádá náboj. Pokud by Slavia svého rivala zdolala, přiblíží se Spartě na rozdíl jediného bodu. A druhého největšího favorita ligy Plzeň už v Edenu letos zdolala.

Připíše si další zářez do pažby? „Pokud se podíváme na rozložení sázek, tak jen 5% sázkařů věří ve výhru Slavie v kurzu 4,35:1, 70% favorizuje Spartu v kurzu 1,77:1 a zbytek předpokládá spíše remízový zápas pod kurzem 3,55:1," hlásí Ladislav Pavlis.

Škodovi bude chybět Balaj

U konkurence je to podobné. U Fortuny favorizuje Spartu 80% sázkařů. Přestože Slavia bude mít v zádech vyprodaný domácí stadión, aktuálně se na její výhru sází v kursu 4,5:1. Na vítězství Letenských je přitom kurs 1,77:1. Na výhru Slavie taktéž míří pouze 10% dosavadních vkladů sázejících. Že i tentokrát vyhrají Lafata a spol. minimálně o dvě branky v kursu 2,97:1, tipují desítky sázejících.

„Škoda, že Slavia neudržela formu z úvodu ligy, protože pak by očekávání napínavého a vyrovnaného derby byla mnohem větší. Sparta se naopak po rozporuplném úvodu sezóny trochu uklidnila, i když její projev za tím z konce minulé sezóny stále ještě pokulhává," poznamenává Ondřej Vích, hlavní bookmaker.

„Letenští mají největší problémy v obraně, pro Slavii je tedy druhá škoda, že do utkání nesmí nastoupit útočník Bekim Balaj. Spolu s Milanem Škodou na hrotu mohli letenským obráncům zle zatápět. Při stávající konstelaci je ovšem favoritem Sparta," dodává.

Vsadil dva tisíce na výsledek 2:4

Spartě věří i sázející, kteří tipují přesný výsledek. Nejčastěji se na tiketech objevuje skóre 0:2 v kursu 7,7, případně 2:3 v kursu 23. Víru v pořádnou přestřelku pak ukázal sázkař, který vsadil 2000 korun na výsledek 2:4, kurs 44 by mu přinesl výhru 88 tisíc.

Branky se očekávají zejména od Milana Škody, druhého nejlepšího střelce ligy (3,5:1), na straně Sparty pak od trojice Lafata (2,2:1), Krejčí a Hušbauer (oba 2,8:1).

Jen jedna výhra Slavie z posledních pěti derby

Také u Chance je Sparta v derby jasným favoritem. V posledních pěti utkáních ji Slavia dokázala porazit jen jednou (bilance 1-1-3, skóre 3:9). Na výhru sešívaných proto bookmakeři vypsali kurz 4,35:1, zatímco na jejich letenské vyzyvatele 1,77:1. Optimističtěji naladění sázkaři, kteří věří, že Slavia ubojuje alespoň remízu, si mohou vsadit v kurzu 3,55:1.

„Bez zajímavosti není ani fakt, že pouhá 4% sázkařů sází na výhru Slavie a 11% na remízu. 60% sázkařů si vsadilo na Spartu, zbývající sázeli na ostatní sázkové příležitosti," dodává tisková mluvčí kanceláře Markéta Světlíková.

Slavia je třetí nejčastěji tipovaný tým na titul

Podle sázkařů bude Sparta dominovat také celé letošní sezóně. U Tipsportu náběry na zisk titulu Sparty (1,65:1) desetkrát převyšují náběry na titul Plzně (2,5:1). Nejodvážnější sázkař vsadil na titul Sparty 50 tisíc korun. „Zajímavostí je, že Slavia je třetí nejčastěji tipovaný tým na titul. Výborný start sešívaných do sezóny to jistě ovlivnil," říká Pavlis. Původní „utopický" kurz na titul Slavie 100:1 bookmakeři snížili na 40:1.

Zápas Slavia - Sparta se hraje v sobotu od 18:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: