Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 4:0Teplice deklasovaly Slovácko a vyšvihly se na třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vůch 1 : 0
17. Litsingi 2 : 0
60. Nivaldo 3 : 0
85. Mahmutovič 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic v úvodním utkání 9. kola Synot ligy deklasovali na domácím stadiónu Slovácko 4:0. O branky Severočechů se postarali Vůch, Litsingi, Nivaldo a střídající Mahmutovič. Svěřenci Zdeňka Ščasného poskočili právě před Slovácko na třetí příčku. Severočeši i po pátém utkání drží domácí neporazitelnost.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují po jedné z branek, kterou vstřelili Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Konec září přitom zastihl oba týmy v úplně odlišném rozpoložení. Teplice sbíraly hlavně remízy, o týden dříve v Mladé Boleslavi přišly jak o neporazitelnost, tak i o vykartované stopery Lüftnera s Hoškem. Naproti tomu Slovácko zažívá jeden z nejlepších startů do sezóny a jeho útočník Došek vládne s devíti góly tabulce střelců.

Jenže už od začátku zápasu bylo všechno úplně obráceně - Tepličtí byli pohyblivější, nápaditější v kombinaci a už v 8. minutě šli do vedení. Nivaldův centr z levé strany prošel až na zadní tyč k volnému Vůchovi, který už neměl se zakončením problém. Necelých deset minut nato domácí přidali druhý gól - stoper Košút nechal Litsingiho zpracovat kolmý pas a vybíhající brankář Heča byl bezmocný.

Jinak Heča svým spoluhráčům několikrát vydatně pomohl - ještě před druhým gólem vytáhl od tyče přesnou hlavičku Litsingiho, v 25. minutě zase zlikvidoval šanci opět osamoceného Vůcha. Teplice měly v první půli jednoznačnou převahu, kterou obrana Slovácka dokázala hasit jen za cenu častých faulů a tří žlutých karet. Ještě před pauzou mohl zvýšit po rychlém kontru Salami, jenže přízemní centr z pravé strany poslal těsně vedle branky. Naproti tomu hosté měli za první poločas jedinou střelu na branku - tvrdý, leč nepřesný přímý kop Valenty v úplném úvodu.

V 60. minutě domácí přidali třetí gól - Vondrášek vybojoval dobrým pohybem míč na pravé straně a po jeho centru pálil přesně k tyči Nivaldo. Hosté se po poločase herně zvedli a začali se aspoň občas dostávat do tlaku, jenže pořádnou šanci si vypracoval až v 65. minutě Kerbr - z malého vápna po závaru ale vysoko přestřelil. Definitivní pojistku přidal v 80. minutě brejk Litsingiho, který zakončil do odkryté branky Mahmutovič.

9. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)
Branky: 8. Vůch, 17. Litsingi, 60. Nivaldo, 85. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec - Kordula, Urban. ŽK: Ljevakovič, Litsingi - Mezlík, Košút, Diviš, Došek, Rada, Havlík. Diváci: 3320.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jablonský, Matula, Krob - Takács (56. Táborský), Ljevakovič (87. Jirásek) - Vůch, Salami (72. Mahmutovič), Nivaldo - Litsingi. Trenér: Ščasný.
Slovácko: Heča - Mezlík (77. Dočekal), Rada, Košút, Reinberk - Diviš, Šumulikoski, Kalouda (68. Trávník), Valenta (62. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.
Skončí fotbalisté Teplic v letošním ročníku Synot ligy na příčce zaručující start v evropských pohárech?
Ano
58,3 %
Ne
41,7 %
Celkem hlasovalo 2222 čtenářů.

Reklama

Související témata: