Hlavní obsah

Teplice napravily debakl z Boleslavi. Hráčům se nedá nic vytknout, liboval si kouč Ščasný

Josef PešoutSport.czPrávo

Jako na houpačce vyznívají výsledky fotbalistů Teplic a Slovácka v posledních dvou kolech Synot ligy. Severočeši si po debaklu 0:3 v Mladé Boleslavi spravili chuť čtyřmi góly do sítě celku z Uherského Hradiště, jehož hráči po kanonádě proti pražské Dukle (5:1) spadli tvrdě na pevnou zem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Nivaldo (uprostřed), autor třetí branky zápasu, se snaží přejít přes Radka Mezlíka (vlevo) a Jaroslava Diviše ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Přitom vítězství Teplic mohlo být ještě výraznější. „Jsem maximálně spokojený. Důležité bylo, že jsme si výborně poradili se začátkem zápasu. Hráli jsme ve velkém pohybu, agresivně a hráčům se nedá nic vytknout," liboval si trenér Zdeněk Ščasný. „Šancí bylo hodně, a kdybychom vedli v poločase o čtyři branky, bylo by dávno rozhodnuto," tvrdil teplický kouč.

Ščasný se vyjádřil i na adresu Aidina Mahmutoviče, který většinu utkání seděl na lavičce náhradníků a zasáhl do hry až v posledních dvaceti minutách. Přesto stačil dát pojišťující čtvrtý gól. „Doneslo se mi, že Aidin nelibě nese, že není v základní sestavě. Nechci se uchýlit k frázím, ale záleží na něm, jak bude dál pracovat. Ani se mu nedivím, že by po letech v Teplicích toužil po zahraničí. Mluvil jsem s ním a vyjasnili jsme si, že od něj očekávám odpovídající výkony. A když k vlastnímu úsilí přidá i góly, bude to jen plus. Upřednostňuji týmové hráče," pravil teplický trenér.

Habanec: Po euforii jsme dostali ránu

Zápas byl pikantní pro hostujícího kouče Svatopluka Habance, který se s mužstvem Slovácka vrátil alespoň na krátký čas do města, kde dlouho bydlel a hráčsky i trenérsky působil. „Po euforii jsme dostali ránu, když domácí byli jednoznačně lepší, silnější, produktivnější. Soupeř nás celoplošně napadal. Jeho kvalita převažovala i co se týče držení a vedení míče. Naše středová řada byla o třídu horší, než stejná linie Teplic, které předvedly nadstandardní agresivitu. To nemyslím ve zlém, ale jako uznání," přemítal zklamaný trenér.

Nerozpakoval se přidat další komplimenty směrem k soupeři. „Domácí ukázali velkou sílu. Snažili jsme se na ně připravit, ale zaskočili nás při prvních dvou gólech," pojmenoval přednosti Teplic. Zároveň litoval, že jeho tým nesnížil na 2:1. „Kdybychom těsně před přestávkou skórovali, asi bychom trochu změnili teplickou náladu a možná by je to přibrzdilo. Ale to jsou jen kdyby," dodal Habanec smířlivě.

Skončí fotbalisté Teplic v letošním ročníku Synot ligy na příčce zaručující start v evropských pohárech?
Ano
58,3 %
Ne
41,7 %
Celkem hlasovalo 2222 čtenářů.

Reklama

Související témata: