Hlavní obsah

Snažím se ustálit výkonnost a zbavit se výkyvů, glosuje teplický Vůch podzimní formu

Teplice

Gólem už v první desetiminutovce nastartoval Egon Vůch teplické fotbalisty k výbornému výkonu v zápase se Slováckem. Severočeský tým nakonec vyhrál jednoznačně 4:0 a naznačil, že předchozí debakl v Mladé Boleslavi je rychle zapomenut. „Mohli jsme dát i více branek,“ říkal Vůch po vydařeném představení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplický Egon Vůch byl jednou z hlavních postav v utkání proti Slovácku.

Článek

Patřil jste ke klíčovým postavám vítězného celku a byl jste takřka u všech jeho ofenzivních akcí. Čím to, že vám to tak klapalo?

Ale neřekl bych, že jsem nějak vyčníval. Prostě jsme chtěli hrát náš fotbal a potvrdit, že se nám doma daří. Myslím, že jsme hodně silní. Vyšel nám začátek a šlo jen o to, kdy vstřelíme úvodní gól a kolik dalších přidáme. Škoda, že už v poločase to nebylo 4:0, ale „pouze" 2:0. Jsme rádi, že jsme uhlídali střelce Libora Doška, který měl dosud skvělou formu. Naše obrana makala.

Bylo těžké se zvednout po předešlém nezdaru?

V Boleslavi skončila naše neporazitelnost, ale brali jsme to tak, že se pokusíme začít novou sérii hned proti Slovácku. Plnili jsme pokyny trenéra a soupeře jsme do ničeho nepustili.

Po prvních dvou gólech jste jako tým předvedli před diváky spontánní „kolébku". Komu byl tenhle rituál určený?

Našemu náhradnímu brankáři Martinu Slavíkovi. Ve čtvrtek se mu narodil chlapeček, tak jsme si to takhle připomněli (úsměv).

Cítíte se v ideálním herním rozpoložení?

Soustřeďuji se na svoje výkony, abych je ustálil. Hraju, jak umím a snažím se, abych neměl výkyvy, které mě provázely v minulých sezónách. Trenér mi věří a jsem za to rád.

Co říkáte na novou praxi, co se týče používání spreje ze strany rozhodčího při volných přímých kopech?

Je to dobrá věc. Hlavně pro hráče, který zahrává standardní situace. Sprej zabrání zdi, aby se posunula blíž. Předtím se kolikrát stávalo, že bránící hráči se dostali i o krok dopředu a ztížili střelci jeho počínání.

Už přemítáte o příštím ligovém duelu v Plzni?

Pojedeme tam s cílem bodovat. Zápasy proti silným soupeřům se nám paradoxně hrají lépe. Já navíc z Plzně pocházím a čekám, že budu mít řadu příbuzných a známých v hledišti. Už týden před zápasem se mi hlásilo asi padesát lidí se žádostí o lístky (úsměv).

Reklama

Související témata: